pacman - file manager

Pacman 6.1 a fost lansat cu suport pentru server cache

Au trecut doi ani de la lansarea lui Pacman 6.0 ca program de gestionare a pachetelor pentru Arch Linux, iar peste noapte Pacman 6.1 a fost lansat cu eticheta „it’s been a while…”.

Pacman 6.1 vine cu câteva caracteristici noi.

În primul rând, Pacman 6.1 introduce noțiunea de servere cache. Serverele de stocare în cache sunt exact așa cum sugerează și numele și vor fi verificate înainte de a se încerca să se preia pachete de la orice server care nu sunt în cache.

Serverele cache pot fi specificate prin intermediul opțiunii „CacheServer” din pacman.conf. Pentru mai multe detalii despre această caracteristiciă, care ar trebui să fie utilă pentru cache-ul local și altele asemenea pentru cei cu implementări Arch Linux de mari dimensiuni, consultați această modificare.

Pacman 6.1 își îmbunătățește, de asemenea, opțiunea –sysroot, este adăugat un câmp de date extins pentru date arbitrare ale pachetelor.

Un rezultat mai bine format atunci când se întâlnesc pachete corupte sau confilicte de fișiere, suport îmbunătățit pentru Web Key Directory (WKD), o mai bună gestionare a antetelor de descărcate incorecte și diverse îmbunătătiri ale makepkg.

În ceea ce priveșțe makepkg cu Pacman, acum există suport LTO configurabil, o variabilă de mediu „GITFLAGS” pentru personalizarea verificărilor, suport pentru sume de control pentru sursele Git/Mercurial/Bzr, suport îmbunătățit pentru dezactivarea și depanarea pachetelor și alte îmbunătățiri.

Pentru mai multe detalii despre versiunea Pacman 6.1 pentru managementul pachetelor Arch Linux, accesați ArchLinux.org GitLab.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *