Despre

Despre / Linux

Site-ul / Linux (Root Linux) s-a născut din dorința de a fi o platformă românescă dedicată publicării celor mai recente știri din „lumea” Linux și a surselor deschise (open source).

/ Linux a fost fondat de Cristian Moldovan în noiembrie 2022 din dorința de a crea un site românesc care să prezinte știri, tutoriale și alte subiecte din „lumea” GNU, Linux și a surselor deschise (open source).

Pe lângă acoperirea știrilor, / Linux oferă, de asemenea, articole instructive, recenzii ale aplicațiilor, sfaturi și trucuri. Subiectele acoperite includ distribuții Linux, personalizarea mediului de lucru, administrarea sistemului, instrumente open source și multe altele.

/ Linux se adresează atât utilizatorilor de Linux novici, cât și a celor experimentați. Publicul nostru se adresează în primul rând utilizatorilor de tehnologii libere și Open Source, pasionaților Linux, profesioniștilor IT și amatorilor.

Ne angajăm față de voi, cititorii noștri, și nu vă vom dezamăgi. De obicei, trecem prin mai multe runde de numeroase revizuiri pentru fiecare articol, încercând să perfecționăm claritatea și acuratețea scrierii. În plus, înainte de a scrie un articol, testăm totul cât mai mult timp posibil.

Dacă doriți să vedeți ceva pe / Linux care nu există, anunțați-ne.

În prezent nu avem nici un venit și sperăm ca din reclamele care apar pe site să ne putem plăti domeniul și găzduirea site-ului. Prin urmare, avem nevoie de ajutorul dumneavoastră pentru a menține site-ul în viață cât mai mult posibil. Pentru aceasta, vă rugăm să luați în considerare donarea de bani sau să ne cumpărați o cafea virtuală . Mulțumim!

Echipa / Linux

Suntem câțiva iubitori de open source și nu o mare corporație. Faceți cunoștință cu echipa din spatele rootlinux.ro

Echipa / Linux

Cristian Moldovan

Cristian Moldovan este Fondator.

Înainte de a începe rootlinux.ro, Cristian are o experiență de 10 ani în folosirea sistemelor GNU/Linux și o experiență de 25 de ani de folosire a calculatoarelor.

A făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 a fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro.

Alexandru Bratu

Alexandru Bratu este Editor.

Alexandru este un gamer, tehnician, blogger și youtuber cu o vastă experiență în folosirea sistemelor Linux.

Înainte să apară în online s-a ocupat creeând aplicații pentru Android/iOS în timpul liber și proiecte DIY (do-it-yourself).

Foști colaboratori

Andrei Cojocaru este un jurnalist și self-taught programmer. În urmă cu ceva ani a ales să treacă definitiv la Linux și Open Source.

Creează aplicații de scraping, automatizări web și, fără doar și poate, promovează libertatea prin terminal și linia de comandă.

Valorile noastre

Credem că cunoștințele ar trebui să fie gratuite. Un bun pentru umanitate care nu ar trebui să aibă un preț. Credem că orice tehnologie evoluează mai rapid atunci când tot mai multe creiere lucrează la ea. Linux este cel mai bun exemplu, așa că noi credem în filosofia Open Source.

Ne propunem să servim comunitatea Linux în toate modurile posibile, împărtășind cunoștințele și experiența noastră acumulată de-a lungul anilor.

P.S. Toată lumea este pasionată de ceva. Pasiunea noastră se numește Linux!

Aviz legal!

Informațiile furnizate de / Linux și de autorii săi cu privire la oricare dintre proprietile sale sunt furnizate pentru a fi utilizate „ca atare” și nu sunt fără garanții de nici un fel. În niciun caz, / Linux și autorii săi nu vor fi răspunzători față de orice parte pentru orice daune directe sau indirecte pentru orice utilizare a site-urilor ale autorilor – inclusv, fără limite, orice profit pierdut, întrerupere a activității, pierdere de programe, pierdere de date programate sau altfel.

Toate informațiile afișate pe site-ul / Linux sunt proprietatea Proiectului Root și oricine este liber să folosească, să copieze, să modifice și să (re)distribuie această lucrare în condițiile licențelor următoare: CC BY-SA. Accesând orice proprietate deținută de Proiectul Root, sunteți de acord cu acești termeni.