Incus

Incus 0.1 lansat ca bifurcație a LXD

În august, Linux Containers a bifurcat proiectul LXD sub numele de Incus, în urma deciziei Canonical de a prelua controlul asupra LXD. În acest weekend a fost lansată prima versiune oficială pentru programul Incus.

Versiunea 0.1 a debutat sâmbătă, fiind o bifurcație pentru comunitate a proiectului LXD. Incus 0.1 este aproximativ echivalentul versiunii LXD 5.18, cu diverse modificări suplimentare.

Pe lângă redenumirea proiectului, Linux Containers renunță la o serie de caracteristici nefolosite sau cu probleme din baza de cod LXD.

În continuare, proiectul se va concentra pe compatibilitatea cu versiunile anterioare. Există, de asemenea, diverse modificări, cum ar fi înlocuirea /dev/lxd cu /dev/incus.

Mai multe detalii puteți găsi despre noua bifurcație a Linux Containers și descărcări pe sit-ul LinuxContainer.org.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *