openSUSE Leap 16 ALP

Noul openSUSE Leap 16 va fi bazat pe ALP

Nu ar trebui să fie o surpriză, dar openSUSE a reafirmat că openSUSE Leap 16 va fi succesorul actualei serii Leap 15. Leap 16 va avea la bază platforma de cod Adaptable Linux Platforme (ALP) a SUSE.

openSUSE a anunțat că un „curs clar este stabilit” pentru openSUSE Leap, openSUSE Leap 16 urmând să înlocuiască Leap 15.6:

Bazat pe noua platforma de cod Adaptable Linux Platform (ALP) de la SUSE, openSUSE Leap 16 va combina beneficiile unei distribuții avansate pentru serverele companiilor cu cele ale unei întrețineri și ale unei securități prietenoase cu utilizatorul, ceea ce reprezintă o caracteristică a seriei Leap.

Leap 16 își propune să atingă un echilibru între un sistem de operare Linux de ultima generație și unul tradițional, rezultat din dezvoltarea ALP de către SUSE și din inițiativele de integrare eficienta a pachetelor comunității.

Trecerea la Leap 16 nu este doar un pas înainte numeric, ci simbolizează un progres semnificativ în ceea ce privește tehnologia și experiențele utilizatorilor. Viitorul openSUSE Leap se bazează pe conceptul inovator al Platformei Linux Adaptabile a SUSE.

SUSE a lucrat în ultimii ani la Adaptable Linux Platform pentru sistemul de operare de ultimă generație. Însăși openSUSE Leap 15.6 a fost adăugat pentru a permite mai mult timp pentru a pregăti ALP.

Odată cu anunțul de astăzi este practic confirmarea faptului că spin-ul lor Leap bazat pe ALP va fi numit Leap 16. Destul de previzibil, în afară de trecutul în care au existat cazuri precum Leap 15 care a urmat după Leap 42.3.

Pe actuala pagină cu planurile de dezvoltare ale openSUSE, Leap 15.6 urmează să fie lansat în iunie. Se estimează că lansarea lui openSUSE Leap 16.0 va avea loc în 2025. Astfel, se va confrunta cu Red Hat Enterprise Linux 10 anul viitor, dacă totul merge bine.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *