Canonical LXD

Canonical prea controlul asupra LXD

LXD ca extensie open source de gestionare a containerelor pentru Linux Containers (LXC) a fost mult timp asociat îndeaproape cu Canonical datorită fondării sale și a fost promovat de către producătorul Ubuntu ca una dintre ofertele sale de programe.

Cu toate acestea, până în acest moment a făcut parte din proiectul Linux Containers, cu excepția faptului că, mergând mai departe, Canonical a decis să îl atragă mai mult sub controlul lor direct.

Proiectul Linux Containers a anunțat că proiectul LXD nu mai face parte din acesta, dar Canonical a mutat depozitul de surse din depozitul LXC Git în contul GitHub al Canonical.

De asemenea, site-ul LXD nu va mai fi pe LinuxContainers.org, ci va fi sub Ubuntu.com. Canonical preai controlul canalului de YouTube, forumul comunității a luat sfârșit în favoarea lui Ubuntu Discourse, iar infrastructura LXD CI va trece sub conducerea Canonical.

Proiectul Linux Containers a sris în anunț:

Canonical, creatorul și principalul contribuitor al proiectului LXD a decis că, după mai bine de 8 ani ca parte a comunității Linux Containers, proiectul ar fi acum mai bine servit direct în cadrul propriului set de proiecte al Canonical.

În timp ce echipa din spatele Linux Containers regretă această decizie și nu va mai avea LXD ca unul dintre proiectele sale, respectă decizia Canonical și este acum în proces de mutare a proiectului.

Mai multe detalii despre aceste modificări puteți găsi la LinuxContainers.org.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

One thought on “Canonical prea controlul asupra LXD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *