Adio kernel Linux/Android; HarmonyOS Next devine oficial

După câteva luni de aşteptare, azi aflăm în sfârşit care e treaba cu HarmonyOS Next. Acest sistem de operare Huawei reprezintă desprinderea de rădăcinile Android şi trecerea la un nou kernel. Despre ce e vorba şi cum arată interfaţa aflaţi mai jos.

Huawei a dezvăluit detalii în plus despre HarmonyOS Next în cadrul unei conferinţe speciale. Am aflat că NEXT a primit deja un Developer Preview, iar dezvoltatorii pot lucra la aplicaţii. În plus aflăm că lansarea comercială a sistemului de operare e programată pentru trimestrul 4 din 2024.

Eforturile Huawei de a „înlocui” Android-ul au ajuns la apogeu în 2021 odată cu lansarea „HarmonyOS”, o platformă bazată pe Android, care ar aduce modificări mai drastice experienței, păstrând în același timp biblioteca de aplicații care pot fi încărcate lateral disponibile pe Android.

Acum, Huawei pregătește următorul pas în această călătorie.

„HarmonyOS Next” a fost anunțat la începutul acestui an, ca parte a unei conferințe pentru dezvoltatori Huawei.

La acea vreme, magazine precum Huawei Central spuneau că „Next” este „o versiune pură a sistemului de operare HarmonyOS fără biblioteci Android” și că va înlocui versiunile existente ale platformei.

Interfaţa aduce elemente “viu colorate” şi “spaţiale” conform a ceea ce spune Huawei. S-a lucrat mult şi la imersiune în experienţa. Avem inclusiv un efect de “plutire” între componentele UI-ului pentru a amplifica senzaţia de 3D. Sunt distincţii mai clar făcute între nuanţele aplicaţiilor din cadrul OS-ului. Se mizează şi pe fluiditate, securitate, AI şi interconectare.

Kernel-ul HarmonyOS se adaptează fără probleme la orice scenariu de utilizare şi orice dispozitiv. Aparent nu mai este bazat pe kernel Linux sau AOSP. Peste 200 de aplicaţii native HarmonyOS se află acum în dezvoltare, acoperindu-le pentru început pe cele mai populare.

Alexandru Bratu

Pe 'net din 1997; online din 2001. Co-Fondator la proiectul PHP-Fusion Romania, utilizator linux din 2007, pe vremea aceea trebuia sa depanezi tu, nu gaseai tutoriale ca acum :) Mi-a prins bine acest lucru deoarece asa am invatat sa folosesc toate sistemele de operare si depanandu-le singur...

View all posts by Alexandru Bratu →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *