Wordbook

Wordbook: Aplicație de dicționar englez offline pentru GNOME

De cele mai multe ori căutăm pe Google, DDG sau orice alt motor de căutare online pentru informații despre cuvinte, cum ar fi sensul, sinonimele, antonimele etc.

Având în vedere că astăzi aproape toată lumea are un telefon mobil conectat la internet, probabil că este mai ușor să căutați pe Google. Dar pentru utilizarea offline, puteți încerca Wordbook atunci când nu este disponibilă o conexiune la internet.

Wordbook: dicționar offline

Wordbook suportă în prezent un dicționar de la engleză la engleză. În esența sa, utilizează baza de date Open English WordNet pentru definiții. Open English WordNet este o bifurcație open source a proiectului Princeton WordNet.

Aplicația Wordbook poate, de asemenea, să pronunțe cuvintele folosind eSpeak – un sintetizator de vorbire gratuit și open source.

Wordbook English to English Dictionary App

Cu toate acestea, în timpul primei rulări, este nevoie de un singur acces la internet pentru a descărca datele offline. Alte caracteristici notabile includ căutarea în direct, căutarea cu dublu clic și definiții personalizate cu marcaje HTML.

Wordbook este o aplicație GNOME construită folosind GTK4 și libadwaita. Prin urmare, se integrează bine în mediul de lucru GNOME cu teme luminoase și închise. De asemenea, puteți utiliza funcția de cuvinte aleatorii a Wordbook pentru a învăța cuvinte noi și pentru a vă mări vocabularul.

Instalare

Puteți să instalați aplicația cu ușurință ca aplicație Flatpak de pe Flathub cu un clic pe butonul „Install” sau folosind comanda următoare:

flatpak install com.github.fushinari.Wordbook

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *