Windows 11 24H2

Windows 11 24H2 nu va porni pe caclulatoare vechi

Cerințele hardware ale Windows 11 au limitat în mare măsură cel mai recent sistem de operare al Microsoft la calculatoare mai noi, deși există câteva excepții.

Cu toate acestea, când actualizarea 24H2 a Windows 11 va apărea în această toamnă, mulți utilizatori cu calculatoare vechi ar putea fi forțați să fac o actualizare de hardware.

Utilizatorul platformei X, Bob Pony a observat o schimbare viitoare a Windows 11 care va necesita o instrucțiune de CPU cunoscută sub numele de „Population Count (POPCNT)” pentru a porni.

Există diferite fișiere de sistem care necesită instrucțiunile POPCNT, de la nucleul Windows 11 la driverele USB HXCI. Fără POPCNT, nu pornește!.

scrie Bob Poney

POPCNT există de 15 ani pe cipurile Intel Core i7 bazate pe Hehalem. Dacă aveți ceva mai vechi de atât, calculatorul nu va porni cu această actualizare a sistemului de operare.

Dacă încă mai folosiți un calculator atât de vechi, probabil că este mai bine să căutați o mașină mai nouă.

Windows 11 24H2 va fi lansat în a doua jumătate a anului 2024, cel mai probabil în toamnă.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *