Varia

Varia este un nou manager de descărcări

Varia este un nou manager de descărcări open source pentru Linux, bazat pe Aria2, un utilitar puternic de descărcare în linie de comandă.

Deoarece interfața de utilizator este construit cu GTK 4 și libadwaita, Varia arată foarte bine în concordanța cu alte aplicații GTK moderne.

Varia - Download manager

Trăim în lumea tehnologiei și a vitezei, unde fișierele de mari dimensiuni se pot descărca direct din navigator în câteva secunde, orice altceva de care avem nevoie poate fi transmis sau accesat la cerere.

Și astfel ajungem la întrebarea dacă manageri de descărcare mai sunt utili în prezent.

Dar dacă aveți nevoie să descărcați un fișier mare printr-o conexiune la internet nesigură sau dacă calculatorul se blochează la jumătatea descărcări – managerii de descărcare permit să reluați descărcările întrerupte. Acest lucru economisește timp și lățime de bandă.

Deoarece Varia este o aplicație nouă, caracteristicile sale nu sunt așa impresionante:

  • Se poate adăuga o legătură pentru descărcare.
  • Se poate descărca până la 5 fișiere în același timp.
  • Se pot întrerupe sau anula descărcările active (individual sau toate).
  • Se poate relua descărcările incomplete la pornirea aplicației.
  • Este afișată viteza maximă de descărcare în bara de antet.

Pentru început Varia acoperă un minim necesare prin aceste caracteristici. În următoarele versiuni așteptă să apară mai multe funcții și caracteristici utile și interesante.

Până atunci Varia se poate descărca de aici.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *