Time Switch

Utilizați Time Switch pentru a programa oprirea/repornirea sistemului

Dacă doriți să programați o repornirea a sistemului pe Ubuntu sau altă distribuție, există o mulțime de modalități de a face acest lucru, cron fiind probabil cea mai cunoscută metodă.

Pentru un mod mai intuitiv și mai ușor de utilizat de a programa o repornire pe Linux, consulați Time Switch.

Time Switch este o aplicație agilă construită folosind Python și GTK4/libadwaita. Scopul său este simplu: vă permite să reporniți, să opriți sau să suspendați sistemul la momentul ales de dvs.

În plus, Time Switch poate rula comenzi personalizate și poate afișa o notificare care să conțină un text personalizat (dacă aveți nevoie de un memento pentru a face ceva), cu sau fără sunet.

Time Switch Linux App

Cronometrele rulează în fundal odată pornite, astfel încât nu trebuie să țineți fereastra aplicației deschisă în timpul numărătorii inverse. Cu toate acestea, deoarece nu există nici o indicație vizibilă atunci când un cronometru rulează, ar putea fi util să faceți acest lucru.

Pentru a „opri” o sarcină programată, (re)deschideți aplicația și faceți clic pe butonul „stop”. Acest lucru va anula în întregime evenimentul programat.

Deși nu puteți programa decât un singur eveniment de sistem sau notificare la un moment dat, aplicația vă permite să listați mai multe comenzii personalizate care se declanșează în același timp.

Caracteristicile Time Switch

  • Programarea opriri / reporniri / supendări.
  • Rularea unei (unor) comenzi la o anumită oră.
  • Afișarea unei notificări personalizate la un moment dat.

În concluzie, fie că doriți să programați o repornire pentru a instala actualizările, fie că doriți să vă asigurați că sistemul se oprește după ce o sarcină îți urmează cursul, Time Switch vă acoperă. Interfața prietenoasă face ca setarea unei ore să fie simplu de efectuat.

Ar fi grozav să programați o acțiune care să fie efectuată la o anumită dată (fără a fi nevoie să calculați orele și să le introduceți), iar opțiunea unei notificări persistente atunci când un cronomentru este în curs de desfășurare ar fi utilă.

Instalarea Time Switch se face rulând comanda următoare sau accesând pagina de aici.

flatpak install flathub io.github.fsobolev.TimeSwitch

În Arch Linux sau distribuțiile bazate pe Arch, se poate instala din AUR folosind comanda:

sudo paru [yay] timeswitch-git

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *