openSUSE Agma

Un an aglomerat pentru Agama de la openSUSE

Înainte de lansarea platformei SUSE/openSUSE Adaptable Linux Platform (ALP), inginerii SUSE/openSUSE au lucrat la un nou program de instalare a sistemului de operare bazat pe web.

Cunoscut inițial sub numele de „D-Installer”, iar acum poartă numele de „Agama”, această nouă arhitectură de instalare are în plan numeroase îmbunătățiri arhitecturale în acest an.

Dezvoltatorii YaST de la SUSE au publicat o foaie de parcurs care suprinde planurile Agama pentru acest nou modul de instalare în 2024.

Aceștia lucrează pentru ase îndepărta de o dependență expresă a proiectului Cockpit de la Red Hat și pentru a se axa mai mult pe un cadru autonom care este cuplat cu o interfață de utilizator rafinată, îmbunătățind experiența de instalare nesupravegheată, modernizând interfața de configurare a stocării și multe altele.

Cei interesați de activitatea privind programul de instalare openSUSE Agama poți consulta blogul YaST și news.opensuse.org pentru mai multe informatii despre acest program pentru Adaptable Linux Platform.

Codul programului Agma este dezvoltat în mod deschis pe GitHub.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *