UE confirmă mai multe investigații în desfășurare cu privire la practicile de date TikTok

Președintele Comisiei Europene, ramura executivă a Uniunii Europene, a confirmat că sunt mai multe investigații în desfășurare asupra TikTok. Sondele se referă la transferul de date ale cetățenilor UE în China și publicitate direcționată către minori. Anchetatorii încearcă să se asigure că TikTok îndeplinește cerințele Regulamentului general privind protecția datelor (GDPR).

„Practicile de date ale TikTok, inclusiv în ceea ce privește transferurile internaționale de date, fac obiectul mai multor proceduri în curs”, a scris Ursula von der Leyden într-o scrisoare împărtășită de comisarul federal pentru comunicații Brendan Carr. „Aceasta include o investigație a Irlandei [Comisia pentru Protecția Datelor] cu privire la conformitatea de către TikTok cu mai multe cerințe GDPR, inclusiv în ceea ce privește transferurile de date către China și prelucrarea datelor minorilor și litigii în fața instanțelor olandeze (în special în ceea ce privește publicitatea vizată cu privire la minori). și transferuri de date în China).”

Von der Leyden a răspuns preocupărilor exprimate de membrii Parlamentului European cu privire la faptul că autoritățile publice chineze ar putea avea acces la datele TikTok ale cetățenilor UE, în urma unui raport al BuzzFeed News. Practicile aplicației în materie de date au fost în centrul atenției UE de ceva vreme.

La începutul acestui an, TikTok a fost de acord să aplice anumite politici privind reclamele și conținutul de marcă în urma unei plângeri care acuza aplicația de încălcarea regulilor UE pentru consumatori.

Desigur, TikTok a fost în apă fierbinte de cealaltă parte a Atlanticului din cauza practicilor sale de confidențialitate și securitate. Luna trecută, TikTok a negat informațiile conform cărora lucrătorii din China pentru compania sa-mamă ByteDance plănuiau să urmărească locația unor cetățeni americani prin intermediul aplicației.

TikTok a mutat datele pe care le deține despre utilizatorii din SUA în centrele de date Oracle din țară, în încercarea de a calma oficialii care au fost îngrijorați de faptul că China ar putea folosi aplicația împotriva cetățenilor americani.

În august, a rezultat că Oracle revizuia sistemele și algoritmii de moderare a conținutului TikTok pentru a se asigura că nu sunt supuse interferențelor chineze.

Carr, comisarul republican senior al FCC, a declarat luna aceasta că TikTok ar trebui interzis în SUA. El a cerut anterior Apple și Google să elimine TikTok din magazinele lor de aplicații.

Alexandru Bratu

Pe 'net din 1997; online din 2001. Co-Fondator la proiectul PHP-Fusion Romania, utilizator linux din 2007, pe vremea aceea trebuia sa depanezi tu, nu gaseai tutoriale ca acum :) Mi-a prins bine acest lucru deoarece asa am invatat sa folosesc toate sistemele de operare si depanandu-le singur...

View all posts by Alexandru Bratu →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *