Ubuntu Pro

Ubuntu Pro este acum disponibil pentru oricine îl dorește

Canonical a anunțat disponibilitatea generală a Ubuntu Pro, serviciul său bazat pe abonament care oferă zece ani de actualizări de securitate.

Ubuntu Pro a fost lansat în versiunea beta în octombrie, dar începând cu 26 ianuarie, intră în „disponibilitate generală”. Este disponibil începând cu versiunea Ubuntu 16.04 LTS.

Canonical declară că zeci de mii de utilizatori Ubuntu s-au înscris pentru acest serviciu în perioada în care acesta era în versiunea beta și că este deja în producție „pentru clienți de mari dimensiuni care oferă servicii globale”.

Ce este Ubuntu Pro?

Ubuntu Pro este un serviciu de abonament oferit de Canonical care oferă acces la un set de caracteristici și capabilități îmbunătățite pentru sistemul de operare Ubuntu, concepute pentru a răspunde nevoilor utilizatorilor din mediul de afaceri.

Acesta acoperă sistemul de operare de bază și componentele cloud private necesare pentru implementări la scară largă, dar exclude noua acoperire mai largă a aplicațiilor.

Ubuntu Pro Support Chart
Acest grafic oferă o imagine de ansamblu rapidă și simplă a suportului

Care sunt avantajele lui Ubuntu Pro?

  • 10 ani de suport.
  • Kernel Livepatching – elimină nevoia de repornire prin aplicarea de remedieri la nucleu în timp ce sistemul rulează.
  • Expanded Security Maintenance (ESM) – oferă remedieri CVE critice, înalte și medii selectate.
  • Remedieri critice în mai puțin de 24 de ore.
  • Suport pentru peste 2.300 de pachete .deb open source din depozitul principal al Ubuntu timp de 10 ani.
  • Suport penetru peste 23.000 de pachete .deb open source din depozitul Ubuntu Universe timp de 10 ani.

Ca parte a Ubuntu Pro, Canonical gestionează CVE-uri critice, înalte și medii selectate pentru „mii de aplicații și lanțuri de instrumente”, inclusiv Ansible, Apache Tomcat, Docker, Nagios, Node.js, phpMyAdmin, Puppet, Python, Redis, Rust, WordPress și multe altele – toate acestea rămânând în același timp conforme cu regimuri precum FedRAMP, HIPPA și PCI-DSS.

De final

Ubuntu Pro este gratuit pentru uz personal pe un număr de până la 5 calculatoare sau 50 dacă sunteți membru oficial al comunității Ubuntu.

Pentru mediul de afaceri, un abonamet standard costă 25 de dolari pe an pentru stații de lucru sau 500 de dolari pe an pentru server.

Pentru mai multe detalii, accesați legătura: Ubuntu Pro

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

One thought on “Ubuntu Pro este acum disponibil pentru oricine îl dorește

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *