Ubuntu HPC

Ubuntu formează o echipă HPC pentru a promova AI

Pe data de 22 mai 2023 a fost anunțată echipa Ubuntu Hight Performance Computing (HPC) pentru a promova Ubuntu în vederea utilizării AI/ML, energie, bioinformatică, meteorologie și alte sarcini de lucru.

Duminică, 25 mai, a fost publicat pe Ubuntu Discourse descrierea echipei și alte informații despre echipa HPC. Obiectivul echipei este descris ca fiind:

Echipa Ubuntu Hight Performance Computing (HPC) își propune să ofere o infrastructură HPC de cea mai bună calitate, aplicații și experiență de utilizare pentru ecosistemul Ubuntu. HPC este piatra de temelie care stă la baza mai multor industrii importante și domenii de cercetare critice, cum ar fi AI/ML, energie, bioinformatică, farmacologie, inginerie și meteorologie. Echipa HPC lucrează pentru a oferi cea mai bună platformă HPC gratuită și open source, de la împachetare până la aplicațiile cloud pentru Ubuntu.

Întrevându-ne dacă acesta a fost un efort nou sau doar promovarea unui efort existent, formalizarea echipei pare a fi nouă, Ubuntu-HPC pe Launchpad fiind înființată în urmă cu două săptămâni (18 mai 2023).

Echipa va lucra la programarea atelierelor de lucru ale comunității, la lucrări de dezvoltare pentru a permite mai multe sarcini de lucru HPC pe Ubuntu, la întreținerea pachetelor relevante, la dezvoltarea de noi arome de cloud, la crearea de containere, la elaborarea de mai multă documentație și la alte eforturi conexe.

În prezent, echipa are cinci membri. Pentru mai multe detalii în legătură cu eforturile echipei se pot afla prin intermediul postări de pe Ubuntu Discourse.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *