Ubuntu Dbus-Broker

Ubuntu 23.10 va trece la utilizarea Dbus-Broker

În timp ce distribuții precum Fedora folosesc deja de ani de zile Dbus-Broker ca implementare de înaltă performanță compatibilă cu D-Bus, mai târziu în aest an, se pare că Ubuntu va trece la această alternativă mai bună la dbus-daemon.

Ubuntu a împachetat pentru o vreme dbus-broker în arhiva lor universală, în timp ce pentru versiunea Ubuntu 23.10 se dorește să fie inclus în arhiva principală și să fie înlocuitorul implicit pentru dbus-daemon.

Această schimbare este așteptată de mult timp, în condițiile în care alte distribuții Linux folosesc de ani de zile dbus-broker din proiectul BUS1 ca implementare complet compatibilă cu D-Bus, dar axată pe o performanță și o fiabilitate mai mare.

Această solicitare pentru Ubuntu MIR se află în procesul de promovare a dbus-broker în arhiva principală. Această cerere conține argumentele:

  • Pachetul dbus-broker este necesar în versiunea principală a Ubuntu main pentru a înlocui dbus-daemon.
  • Pachetul dbus-broker va trece în general de pe server pe calculator.
  • Pachetul dbus-broker acoperă același caz de utilizare ca și dbus-daemon, dar este o alternativă mai bună pentru motivul descris în [această postare]. Alte distribuții îl folosesc de ani de zile, Fedora de exemplu.
  • Nu există o altă modalitate mai bună / mai bine organizată de a rezolva acest lucru care se află deja în versiunea principală sau care ar trebui să meargă la universe>main în locul acesteia.
  • Pachetul dbus-broker este necesar în versiunea principală a Ubuntu nu mai târziu de luna august din cauza [înghețării caracteristicilor], ideal ar fi să ajungă mai devreme în acest ciclu.

Introducerea lui Dbus-Broker în Ubuntu 23.10 îi va oferi suficient timp pentru a se pregăti înainte de lansarea lui Ubuntu 24.04 LTS de anul viitor.

Au existat indicii încă de anul trecut că Ubuntu ar putea fi în sfârșit pregătit să facă schimbarea, având în vedere că a fost adăugat suportul pentru AppArmor și alte îmbunătățiri.

Având în vedere că nu s-a mai obținut nimic de la eșecul KDBUS sau de la soluția BUS1 in-kernel IPC, Dbus-Broker este cea mai bună opțiune disponibilă în prezent pentru această interfață de comunicare/bus între procese pe sistemele Linux.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *