Ubuntu

Ubuntu 23.10 va avea numele de cod „Mantic Minotaur”

Conform Launchpad, locul de dezvoltare al Ubuntu, Ubuntu 23.10 are numele de cod „Mantic Minotaur”.

Mantic” este un adjectiv care se referă la divinație sau profeție. Un „Minotaur” este o creatură mitică din legendele grecești care are forma unui om și a unui taur.

Împreună înseamnă… nimic. Numele de cod al Ubuntu nu mai are aceeași semnificație misterioasă pe care o avea în trecut. În prezent, numele de cod este ales pentru că sunt distractive (Disco Dingo), drăguțe (Kinetic Kudu) sau la limita fantasticului (Hirsute Hippo).

Mantic Minotaur poate suna ca și cum ar sparge tiparul mascotelor pe bază de mamifere, dar au mai fost creaturi mitice înainte, cum ar fi Wily Werewolf, așa că nu este complet în afara acestei lumi.

Ubuntu 23.10 urmează să fie lansat pe data de 12 octombrie 2023. Mai multe detalii despre componența versiunii vor fi dezvăluite în lunile următoare, pe măsură ce dezvoltarea se va accelera și pachetele vor fi disponibile.

Cu toate acestea, există câteva presupuneri pe care le putem face. Un nou nucleul Linux – acesta este un lucru sigur, la fel ca și drivere-le grafice actualizate. GNOME 45 va fi cu siguranță prezent.

Iar noul modul de instalare care este bazat pe Flutter va fi îmbunătățit în continuare pentru a se asigura că este perfect pentru versiunea LTS de anul viitor.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *