Ubuntu

Ubuntu 23.10 se deschide pentru dezvoltare

După ce luna trecută a fost lansat Ubuntu 23.04 „Lunar Lobster”, dezvoltarea Ubuntu 23.10 este acum deschisă oficial sub numele de cod „Mantic Minotaur”.

S-a anunțat recent că Ubuntu 23.10 este deschis oficial pentru dezvoltare. Se așteaptă ca în curând să înceapă sincronizarea automată de la Debian pentru pachetle Mantic Minotaur.

Se așteaptă ca versiunea 23.10 să fie lansată pe 12 octombrie, iar ca acest lucru să se întâmple, înghețarea funcțiilor va avea loc la mijlocul luni august, urmată de Ubuntu 23.10 Beta în septembrie.

Având în vedere că Ubuntu 23.10 este următorul ciclul care precede versiunea 24.04 care este cu suport pe termen lung, ar trebui să fie destul de interesant în ceea ce privește modificările pentru testare înainte de lansarea versiunii LTS.

Se așteaptă ca noua versiune să treacă la Dbus-Broker, să utilizeze GNOME 45, probabil utilizând nucleul Linux 6.5, Mesa 23.2 pentru cele mai noi drivere grafice open source, trecerea la compilatorul GCC 13 și o multitudine de alte actualizări.

Va fi interesant de văzut pe ce concentrează inginerii Canonical în acest ciclu penetru a ajuta la verificarea noilor caracteristici/funcționalități înainte de lansarea versiuni 24.04 LTS.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *