StarFive VisionFive 2 RISC-V

Ubuntu 23.04 are suport pentru VisionFive 2

Canonical a lucrat cu echipa de ingineri de la StarFive pentru a crea o versiune optimizată a Ubuntu pentru a fi utilizată pe VisionFive 2.

Acest calculator cu o singură placă (SBC) se mândrește cu performanțe mai mari decât modelul de primă generație al companiei datorită includerii unui GPU integrat – ceea ce o face să fie prima placă RISC-V din lume care oferă o astfel de placă.

RISC-V este un domeniu în plină expansiune și interesant al calculatoarelor de tip „open computing”. Plăcile StarFive oferă dezvoltatorilor interesanți să continue această activitate, un mod accesibil și economic de a face acest lucru.

În timp ce suportul programelor pentru plăcile RISC-V, precum VisionFive 2, este în curs de dezvoltare și se dezvoltă rapid, astfel încât furnizarea de către dezvoltatori a celei mai recente versiuni de Ubuntu le oferă o platformă solidă și acces la unele dintre cele mai recente instrumente de dezvoltare.

VisionFive 2 este primul calculator RISC-V cu o singură placă cu un GPU integrat și reprezintă un pas înainte interesant pentru întregul ecosistem RISC-V.

a declarat Frank Zhao, vicepreședinte software al StarFive.

Suntem încântați că Ubuntu, cel mai popular sistem de operare Linux, rulează cu succes pe VisionFive 2, datorită colaborării cu Canonical. Sistemul de operare și programele open source sunt esențiale pentru aplicațiile RISC-V de înaltă performanță. Suntem dedicați să oferim suport pentru dezvoltarea ecosistemului RISC-V, iar StarFive va contribui la lumea open source împreună cu Canonical.

a declarat Frank Zhao, vicepreședinte software al StarFive.

Gordan Markuš, directorul Silicon Alliance de la Canonical, este la fel de entuziast, menționând că efortul comun oferă utilizatorilor „…o experiență de dezvoltare fără cusur, permițându-le să profite de cele mai bune programe open source și RISC-V prin Ubuntu și VisionFive 2”.

Dacă sunteți suficient de norocoși să aveți VisionFive 2 de la StarFive, puteți descărca Ubuntu 23.04 de pe pagina RISC-V a site-ului Ubuntu, care oferă de asemenea, legături către informații suplimentare în cazul în care aveți nevoie.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *