Ubuntu

Ubuntu 22.04 remediază problema ferestrelor snapping

Utilizatorii de Ubuntu 22.04 LTS care se folosesc de fereastra snapping pentru a-și spori productivitatea vor fi interesați de o corecție a unei probleme care va apărea în curând pe linia de actualizare.

Actualizarea Mutter 42.9, aflată în prezent în depozitul propus pentru Jammy Jellyfish, conține o corecție pentru memorie mare și întârzieri atunci când se redimensionează ferestrele de tip „tiling” alăturate.

Având în vedere că Ubuntu 22.04 suportă doar tiling-ul vertical al ferestrelor alăturate – viitorul Ubuntu 23.10 va avea suport pentru tiling pe sferturi implicit – este posibil ca aceasta să fie problema care afectează mulți utilizatori.

Actualizare în așteptare a Mutter în Jammy Jellyfish „preia o corecție pentru a remedia solicitarea de activare a caracteristicilor de accesibilitate prin intermediul comenzilor rapide de la tastatură” și permite suportul AMD Xilinx/Mali pe Wayland.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *