Ubuntu

Ubuntu 20.04.6 a fost lansat cu o corecție majoră pentru Secure Boot

Versiunile cu suport pe termen lung primesc, de obicei, doar cinci versiuni de actualziare pe durata ciclului de suport. Canonical a lansat Ubuntu 20.04.6 cu o corecție pentru Secure Boot.

Canonical a explicat de ce a fost necesară această versiune excepțională într-o postare pe lista de discuții trimisă mai devreme.

Spre deosebire de versiunile anterioare, 20.04.6 este o reactualizare a mediilor de instalare amd64 după recentele revocări de chei, permițând din nou utilizarea acestora pe sistemele cu Secure Boot.

a declarat Graham Inggs de la Ubuntu

În plus, Ubuntu 20.04.6 LTS profită de ocazie pentru a pune la pachet o mulțime de remedieri de securitate de mare impact și de eliminare de defecte.

O listă completă a modificărilor dintre Ubuntu 20.04.5 și 20.04.6 este disponibilă pe Ubuntu Wiki.

Acum, nu cred că mulți dintre voi plănuiesc să descarce și să instaleze o versiune LTS mai veche. Ubuntu 22.04 LTS este mai actualizat, are pachete mai noi, suport hardware mai bun.

Dar, în eventualitatea în care o veți face, asigurați-vă că ați descărcat cea mai recentă versiune a programului de instalare. Astfel, vă veți asigura că totul va fi perfect atunci când vine vorba de instalare.

Îl puteți obține direct de pe site-ul Ubuntu, selectând versiunea „20.04” pentru descărcare sau puteți accesa direct server-ul de descărcare.

Și aromele oficiale – Kubuntu, Xubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu MATE și Ubuntu Kylin au fost, de asemenea, actualizate la versiunea 20.04.6 și sunt disponibile pentru descărcare de aici.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *