Twitter

Twitter devine pana la urma open-source

Elon Musk pare să fie aproape de a-și îndeplini promisiunea de a avea codul open-source Twitter. Ei bine, cel puțin o parte din asta.

Într-o postare pe platforma de socializare, CEO-ul Twitter a anunțat că compania va deschide codul folosit pentru a recomanda tweet-uri pe 31 martie. Musk nu a oferit alte detalii despre cum va funcționa asta sau în mod specific când, la acea dată, codul. vor fi furnizate.

Musk a tachinat și a promis codul Twitter de sursă deschisă de ceva vreme, așa că va fi interesant de văzut care este impactul dacă compania își respectă promisiunea de a face acest lucru. CEO-ul a spus deja că va fi lansat în februarie, dar asta nu s-a întâmplat niciodată. Musk a mai spus să „pregătește-te să fii dezamăgit” atunci când a făcut acest lucru.

Twitter își poate deschide codul la câteva luni după ce compania a interzis efectiv aplicațiile terțe precum Tweetbot și Twitterrific. Curând după aceea, compania a anunțat că va începe să taxeze pentru accesul la API-ul său, spunând că „de-a lungul anilor, sute de milioane de oameni au trimis peste un trilion de tweet-uri, cu alte miliarde în fiecare săptămână.

„Datele Twitter sunt printre cele mai puternice seturi de date din lume. Ne angajăm să oferim acces rapid și cuprinzător, astfel încât să puteți continua să construiți împreună cu noi.” Elon Musk – CEO of Twitter

Cu toate acestea, încă așteptăm lansarea acestor planuri API. Twitter a anunțat întârzierea în urmă cu aproximativ o lună, spunând că „a existat o cantitate imensă de entuziasm pentru schimbările viitoare cu Twitter API.

„Ca parte a eforturilor noastre de a crea o experiență optimă pentru comunitatea de dezvoltatori, vom amâna lansarea noii noastre platforme API cu încă câteva zile.”

Alexandru Bratu

Pe 'net din 1997; online din 2001. Co-Fondator la proiectul PHP-Fusion Romania, utilizator linux din 2007, pe vremea aceea trebuia sa depanezi tu, nu gaseai tutoriale ca acum :) Mi-a prins bine acest lucru deoarece asa am invatat sa folosesc toate sistemele de operare si depanandu-le singur...

View all posts by Alexandru Bratu →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *