TUXEDO OS 2

TUXEDO OS 2 a fost lansat cu KDE Plasma 5.27 și Linux 6.1

TUXEDO OS este conceput în primul rând (deși nu exclusiv) pentru proprietarii de laptopuri și calculatoare TUXEDO Computers. Cea mai recentă versiune, TUXEDO OS 2, este cea de-a doua actualizare majoră a distribuției bazate pe Kubuntu, după lansarea de debut de anul trecut.

Utilizatorii se pot bucura de cea mai recentă versiune KDE Plasma 5.27 (portată de la KDE neon), care se bazează pe nucleul Linux 6.1, cu Mesa 22.3.6, PipeWire 0.3.66 și Mozilla Firefox 110. De asemenea, sunt incluse și cele mai recente versiuni atât ale KDE Frameworks (v5.103), cât și ale KDE Gear (v22.12.2).

TUXEDO OS 2 folosește o versiune personalizată a temei KDE Breeze și cu pictograme modificate care arată destul de bine. Plus o serie de instrumente TUXEDO, care pot/ar trebui să fie folosite doar de cei care au laptop-uri și calculatoare TUXEDO.

Utilizatorii existenți ai sistemului de operare TUXEDO OS nu trebuie să facă nimic special pentru a obține această actualizare, deoarece noile versiuni ale sistemului de operare sunt instalate prin intermediul actualizărilor regulate.

În acest scop, TUXEDO a ales să adopte un model hibrid de lansare care este în parte o versiune de lansare continuă (rolling-release), în parte o lansare parțială (point release) – tehnologie nouă, dar testată și lansată cu precauție.

Oricum, asta e practic tot. După cum am menționat, oricine este liber să folosească TUXEDO OS, dar unele dintre aplicațiile incluse vor funcționa numai pe hardware TUXEDO.

Puteți descărca TUXEDO OS 2 de pe site-ul oficial. Acesta este furnizat sub forma unui ISO pe 64 bit compatibil cu majoritatea sistemelor tradiționale Intel și AMD.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *