ToolJet

ToolJet vrea să ajute companiile să facă mai mult cu mai puțin

Să faci mai mult cu mai puțin” a devenit un fel de mantra a mediului de afaceri în ulimul an, în condițiile în care întrepinderile din întregul spectru industrial s-au confruntat cu o situație economică din ce în ce mai dificilă.

Companiile au căutat modalități de a reduce cheltuielile fără a-și pune în pericol producția, ceea ce are, de asemenea, un efect de antrenare semnificativ. Întra-devăr, majoritatea marilor companii din domeniul tehnologiei au anunțat concedieri semnificative în ultimele luni.

Prin urmare, este de la sine înțeles, probabil, că tehnologiile care promit să ajute companiile să fie mai productive, bazându-se în acelați timp pe mai puțini oameni, ar fi foarte căutate în prezent.

Acesta este cu siguranță ceea ce constată ToolJet, dezvoltatorul de aplicații low-code pentru întrepinderi, întrucât acest startup Indian a anunțat că a strâns 4,6 milioane de dolari într-o rundă de finanțare pre-Serie A pentru a profita de popularitatea unui proiect open source pe care la lansat în urmă cu aproximativ 20 de luni.

Aplicații interne

ToolJet App Screenshot

În esență, ToolJet permite companiilor să creeze aplicații interne personalizate, cum ar fi panouri de administrare sau sisteme de urmărire a comenzilor, prin conectarea la surse de date precum Postgre, MySQL sau Airtable.

La începutul acestei luni, ToolJet a lansat versiunea 2.0, cu o bază de date încorporată, o interfață de utilizare reproiectată, suport pentru Python și multe altele.

Astfel, ToolJet și alții ca ei deschid procesul de creeare a aplicațiilor pentru o gamă mai largă de discipline din cadrul unei companii, dincolo de dezvoltatori și ingineri.

Companiile trec prin vremuri în care trebuie să construiască mai mult cu mai puține resurse și bani.

Găsirea de ingineri talentați a devenit o afacere dificilă și costisitoare – chiar și după zeci de concedieri. Cu ToolJet, aplicațiile de afaceri pot fi construit rapid cu un număr semnificativ mai mic de resurse de inginerie.

a explicat fondatorul și CEO-ul ToolJet, Navaneeth Padanna Kalathil

În esență, ToolJet se poziționează ca o alternativă open source la ceva de genul Retool, un startup cu un puternic sprijin de capital de risc care a atins o evaluare de 3.2 miliarde de dolari în urmă cu doar șase luni.

Dar există deja o serie de operatori tradiționali open source similari, cum ar fi Appsmith, care a strâns 42 de miloane de dolari anul trecut, și Budibase, care a strâns o sumă mai modestă de 7 milioane de dolari.

Kalathil a declarat că urmărește să facă ToolJet cât mai flexibil posibil, fără a cere utilizatorului să se scufunde în baza de cod expansivă.

Facem a cest lucru posibil folosind o abordare bazată pe plugin-uri.

În prezent, oricine poate construi noi integrări, cum a fi conectori pentru o bază de date pentru ToolJet, fără a trece prin baza noastră de cod.

Această abordare a noastră ne-a ajutat să obținem multe integrări ca și contribuții din partea comunității open source.

a declarat Navaneeth Padanna Kalathil

De fapt, această „abordare bazată pe plugin-uri” este un lucru pe care îl oferă și alți jucători, cum ar fi Budibase, motiv pentru care ToolJet încearcă să își consolideze propria ofertă prin extinderea suportului pentru Python.

După ce până acum susținea doar JavaScript, în timp ce dezvoltă, de asemenea, caracteristici de colaborare în echipă care susțin lucruri precum comentariile în timp real.

Povestea până în prezent

ToolJet a fost lansat pentru prima dată pe piață în iunie 2021, iar de atunci proiectul open source a adunat peste 17.000 de „stele” pe GitHub.

Compania se monetizează prin intermediul unei ediții enterprinse, utilizată de companii precum gigantul Francez de telecomunicații Orange și gigantul Indian Byju’s, care oferă caracteristici și servicii suplimentare pe lângă încărcarea de bază open source.

Compania oferă, de asemenea, o versiune Saas complet gestionată și găzduită. Programul gratuit și cu sursă deschisă „community edition” a ToolJet poate fi găzduită gratuit, fără nici o restricție privind caracteristicile sau numărul de utilizatorii.

Deși ToolJet este înregistrată în SUA, cea mai mare parte a echipei sale – inclusiv Navaneeth Padanna Kalathil – se află în India.

Compania a strâns anterior aproximativ 1,5 milioane de dolari, iar noua sa injecție de 4,6 milioane de dolari a fost condusă de Nexus Venture Parteners și o serie de investitori providențiali, inclusiv cofondatorul Algolia și partenerul grupului Y Combinator, Nicolas Dessaigne.

Banii din noua rundă vor fi folosiți pentru extinderea echipei noastre.

Avem nevoie de mai multe resurse pentru echipele noastre de inginerie și de produs pentru a ține pasul cu solicitările de caracteristici din partea comunității noastre și pentru a construi ecosistemul intern de instrumente pe care comunitatea noastră l-ar îndrăgi.

a explicat Navaneeth Padanna Kalathil

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *