Thunderbird Supernova

Thunderbird 115 prezintă interfața Supernova

Mozilla Thunderbird, popularul client de e-mail open source, a dezvăluit cea mai recentă versiune, Thunderbird 115, care este plină de caracteristici și îmbunătățiri interesante.

Această actualizarea aduce o interfață de utilizator, Supernova, care îmbunătățește experiența generală a utilizatorului.

Thunderbird 115 introduce mai multe îmbunătățiri ale funcționalităților sale de bază, cu un design elegant și modern.

Thunderbird 115

Ce este nou în Thunderbird 115

Una dintre cele mai importante modificări este fereastra actualizată cu 3 panouri, care acum prezintă panourile de afișare a dosarelor, a listei de mesaje și a mesajelor.

Filtrul rapid, Calendarul și Agenda au fost, de asemenea, actualizate, oferind o nouă afișare verticală și o bară de instrumente unificată.

Aceste îmbunătățiri ale interfeței de utilizare fac ca navigarea și gestionarea e-mail-urilor să fie mai intuitive și mai eficiente.

New Supernova layout

Gestionare automată a dosarelor

În plus, Thunderbird 115 introduce noi capacități de gestionare automată a dosarelor. Dosarele părinte virtuale și căutările salvate adaugă acum automat noi dosare, îmbunătățind organizarea și economisind timp prețios pentru utilizatori.

Thunderbird acceptă acum deschiderea fișierelor .eml externe într-o filă, oferind utilizatorilor o experiență de navigare fără întreruperi.

Pentru a simplifica fluxul de lucru, nou versiune include mult așteptatele acțiuni „Move To” și „Copy To” în meniul contextual al dosarului.

Aceste completări permit utililizatorilor să organizeze și să gestioneze cu ușurință conținutul e-mail-urilor lor cu doar câteva clicuri.

Securitate îmbunătățită

Ca un pas înainte semnificativ pentru securitate, Thunderbird 115 suportă acum serverele de HKP care returnează o cheie pentru fiecare adresă de e-mail.

De asemenea, utilizatorii pot încărca chei publice OpenPGP către serverele de chei VKS și HKP direct din Thunderbird, simplificând procesul de gestionare a cheilor.

Funcționalitatea OpenPGP a fost îmbunătățită și mai mult în Thunderbird 115. Utilizatorii vor fi acum notificați dacă un mesaj include criptare încastrată, permițându-le să vizualizeze fiecare parte criptată a mesajului în parte.

Noua versiune afișează, de asemenea, datele semnăturilor OpenPGP pentru mesajele semnate, oferind utilizatorilor informații valoroase privind autenticitatea mesajelor.

Pentru utilizatorii care utilizează GnuPG extern, Thunderbird poate acum să descopere și să importe chei OpenPGP propuse din setul de chei GnuPG.

Această integrare eficientizează procesul de import al cheilor, sporind securitatea și ușurința de utilizare. În plus, Thunderbird ofer acum opțiunea de a trimite întotdeauna cheia publică cu antetul autocrypt, oferind o modalitate convenabilă de a partaja cheile de criptare cu destinatarii.

Utilizatorii care doresc un control mai mare asupra criptării pot profita de noua funcție de activare/dezactivare automată a criptării, care poate fi activată prin interfața cu utilizatorul.

În plus, Thunderbird suportă acum fraze de trecere OpenPGP definite de utilizator, permițând utilizatorilor să își personalizeze nivelul de securitate al criptări.

Mai multă confidențialitate

Utilizatorii preocupați de confidențialitate vor aprecia noua opțiune a lui Thunderbird de a trimite antetul de agent al utilizatorului la un nivel minim sau de a nu trimite nici un antet, ceea ce le oferă un control mai mare asupra amprentei lor online.

În plus, Thunderbird include acum o opțiune pentru a afișa întotdeauna pictograma din tava de sistem pe Windows, oferind acces rapid la clientul de e-mail.

Suport OAuth2 extins

Thunderbird 115 introduce suportul OAuth2 pentru Fastmail, permițând un proces de autentificare mai simplu pentru utilizatorii Fastmail.

Această integrare asigură o experiență de e-mail fără cusur, menținând în același timp măsuri de securitate solide.

Alte caracteristici interesante

Compatibilitatea pentru Thunderbird a fost extinsă prin includerea de stiluri CSS în compozitor.

Prin setarea la true a preferinței editor.use_css, utilizatorii pot folosi acum stilurile CSS în compunerea e-mail-urilor, oferind mai multă libertate creativă și personalizare.

Gestionarea agendei de adrese a fost, de asemenea, îmbunătățită. Utilizatorii pot include acum legături către numerele de telefon și de fax în cărțile de adrese, facilitând astfel comunicarea și contactarea persoanelor.

Alte probleme rezolvate

În ceea ce privește remedierea problemelor, Thunderbird 115 abordează mai multe aspecte importante, inclusiv rezolvarea problemelor de conectare pentru utilizatorii serviciilor de e-mail Microsoft pentru companii din cauza renunțării la autentificarea de bază pentru Exchange.

În plus, fereastra de dialog „Verificare ortografică” se deschide acum corect atunci când textul selectat include întreruperi de rând sau paragrafe noi, îmbunătățind precizia verificării ortografice.

Thunderbird 115 rectifică o problemă în care funcționalitatea de autocompletare nu reușea în modulul de compunere în anumite circumstanțe, îmbunătățind productivitatea și eficiența.

Acum afișează corect emoji-urile în mesaje, adăugând inclusiv emoli-ul „angry face” pentru nevoile de expresivitate ale utilizatorilor.

De final

Acestea sunt doar câteva dintre numeroasele caracteristici și îmbunătățiri pe care le oferă Thunderbird 115. Fie că este vorba de interfața Supernova, de funcționalitatea OpenPGP îmbunătățită sau de remedierea problemelor, această ultimă versiune demonstrează angajamentul Thunderbird de a oferi o experiență de e-mail sigură, eficientă și ușor de utilizat.

Mai multe informații puteți afla din anulțul oficial de aici sau notele de lansare de aici.

Nou versiune poate fi descărcată de aici sau puteți aștepta până ajunge în depozitele distribuțiilor Linux.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *