Threads conected to Fediverse

Threads permite utilizatorilor să-și conecteze conturile la Fediverse

Threads a intrat în mod oficial în Fediverse. Meta a anunțat joi că experiența sa beta de partajare a conturilor Threads în Fediverse este acum deschisă utilizatorilor cu vârste de peste 18 ani cu profiluri publice.

Pentru început, integrarea este disponibilă doar în trei țări, printre care SUA, Canada și Japonia.

Compania a anunțat anterior, în decembrie, că testează această funcție pe Mastodon și pe alte rețele compatibile cu protocolul ActivityPub.

Pentru a opta pentru integrare, accesați setările contului și activați partajarea fediverse. Va apărea o fereastră po-up care explică ce este fediverse, pe care compania o descrie ca fiind o „rețea socială de servere interconectate” în care oamenii pot „pot urmări alte persoane de pe servere diferite pentru a vedea și a interacționa cu conținutul lor – similar cu modul în care e-mail-ul permite oamenilor să comunice indiferent de serviciile pe care le aleg”.

Odată activat, persoanele de pe alte servere (Mastodon, de exemplu) pot găsi profilul dumneavoastră de pe Threads și pot da like, reposta și partaja postările dumneavoastră.

Acest lucru vă oferă șansa de a intra în contact cu alte persoane care poate nu sunt pe Threads, dar care folosesc aplicații alternative de rețele sociale.

Threads fediverse sharing

Cu toate acestea, există limitări. De exemplu, nu veți putea vedea pe Threads cine a răspuns sau a apreciat postările dvs. de pe alte servere.

De asemenea, nu puteți partaja postările cu sondaje. În timpul conferinței FediForum de la începutul acestei săptămâni, Peter Cottle de la Meta a menționat în demonstrația sa că firma lucrează la schimbarea acestui aspect.

În ciuda dezavantajelor, este totuși remarcabil faptul că Meta face ca Threads să facă parte din sistemul de rețele sociale descentralizate, după ce a lansat aplicația în umră cu doar opt luni.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *