SUSE

SUSE o să lanseze un fork de RHEL cu o investiție de 10 milioane de $

SUSE, unul dintre principalii furnizori globali de soluții open source pentru companii, a făcut un anunț important.

Compania a dezvăluit planurile sale de a crea o bifurcație pentru Red Hat Enterprise Linux (RHEL), o distribuție Linux utilizată la scară largă.

Această mișcare are ca scop crearea unei distribuții compatibile cu RHEL, care va fi accesibilă tuturor utilizatorilor fără nicio restricție. SUSE s-a angajat să investească peste 10 milioane de dolari în acest proiect ambițios în următorii câțiva ani.

Într-o declarație, Dirk-Peter van Leeuwen, CEO al SUSE, a subliniat importanța colaborării și a succesului comun în cadrul comunității open source.

Acesta a declarat:

Timp de decenii, colaborarea și succesul comun au fost elementele de bază ale comunității noastre open source. Avem responsabilitatea de a apărea aceste valori. Această investiție va păstra fluxul de inovație pentru anii ce vor urma și asigură faptul că atât clienții, cât și comunitatea nu sunt supuși blocării de către furnizor și au o alegere reală atât mâine, cât și astăzi.

openSUSE Leap

În timp ce compania rămâne pe deplin dedicată îmbunătățirii soluțiilor sale Linux existente, cum ar fi SUSE Linux Enterprise (SLE) și openSUSE, compania recunoaște necesitatea de a oferi companiilor și comunității open source o mai mare varietate de opțiuni și de a nu se mai bloca la un furnizor.

SUSE are o istorie îndelungată de împuternicire și sprijinire a utilizatorilor în medii Linux mixte, iar acest nou efort se aliniază cu angajamentul său de a răspunde nevoilor în continuă evoluție ale clienților și comunității sale.

SUSE colaborează activ cu comunitatea open source pentru a dezvolta o alternativă compatibilă pentru utilizatorii RHEL și CentOS.

Compania își propune să colaboreze la o soluție pe termen lung, de durată, care să asigure compatibilitatea și stabilitatea.

În plus, SUSE intenționează să contribuie cu acest proiect la o fundație open source, acordând astfel acces gratuit continuu la codul sursă alternativ.

Dr. Thomas Di Giacomo, Chief Techology and Product Officer al SUSE, a exprimat dedicarea neclintită a SUSE pentru promovarea inovației și a dezvoltării bazate pe comunitate.

Acesta a declarat:

Acest efort de colaborare demonstrează angajamentul profund al SUSE de a promova inovația și de a încuraja dezvoltarea bazată pe comunitate și consolidează valorile fundamentale ale programului open source. Invităm comunitatea să se implice activ și să colaboreze în mod activ în modelarea viitorului acestui program esențial. Credem cu tărie că această nouă distribuție Linux compatibilă cu RHEL, împreună cu portofoliul SUSE, va ajuta comunitatea și clienții să navigheze printre progresele fără precedent în domeniul Linux pentru companii, cloud computing, containerizare, edge, AI/ML și alte tehnologii emergente.

Gregory Kurtzer, CEO al CIQ și fondator al Rocky Linux, a subliniat nevoia de standardizare, stabilitate și consecvență în comunitatea Linux pentru companii.

Acesta și-a exprimat entuziasmul pentru această colaborare, declarând:

CIQ aduce stabilitate partenerilor, clienților și comunității noastre prin crearea unei coaliții largi de companii, organizații și persoane care gândesc la fel. SUSE a întruchipat principiile de bază și spiritul sursei deschise; CIQ este încântat să colaboreze cu SUSE pentru a avansa un standard deschis pentru Linux pentru companii.

Anunțul făcut cu privire la bifurcația sa RHEL marchează o etapă importantă în lumea open source. Investind resurse substanțiale și colaborând cu comunitatea.

SUSE își propune să creeze o alternativă convingătoare pentru utilizatorii RHEL, promovând inovația, posibilitatea de a alege și de a se elibera de blocajul furnizorului.

Puteți citi anunțul oficial aici.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

2 thoughts on “SUSE o să lanseze un fork de RHEL cu o investiție de 10 milioane de $

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *