Armbian

A fost lansat sistemul de operare Armbian 23.02

Armbian este o distribuția bazată pe Ubuntu și Debian, optimizată pentru calculatoare cu o singură placă, în principal în zona ARM/AArch64 și RISC-V.

Armbian 23.02 a fost lansat astăzi ca cea mai recentă versiune a distribuției axată pe ARM/RISC-V și, o dată cu aceasta, a avut loc o migrare la nucleul Linux 6.1 LTS pentru a oferi un suport mai nou pentru SoC și platforme, printre altele îmbunătățiri ale nucleului.

Sunt disponibile versiuni care sunt bazate pe seturile de pachete Debian 11 „Bullseye” și Ubuntu 22.04 „Jammy Jellyfish”, precum și versiuni destinate dezvoltatorilor care se află deasupra pachetelor de dezvoltare Debian 12 „Bookworm” și Ubuntu 23.04.

Armbian 23.02 este, de asemenea, ultima versiune a proiectului înainte de a trece la un cadru de construcție complet nou, care a fost dezvoltat în ultimii doi ani.

Pentru mai multe detalii și pentru descărcare, accesați site-ul oficial.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *