Roundcube and Nextcloud

Roundcube a fuzionat cu Nextcloud

Proiectul open source pentru webmail, Roundcube, a „fuzionat” cu Nextcloud – un important program opensource pentru cloud personal.

Pentru a spori capacitățile programului de webmail al Nextcloud, Roundcube se alătură la Nextcloud în cadrul a ceea ce a fost descris ca o fuziune.

În 2024, Nextcloud va investi în Roundcube pentru a accelera dezvoltarea acestui program open source de webmail utilizat pe scară largă. Comunicatul de presă spune că Roundcube nu va înlocui Nextcloud Mail, cel puțin nu există planuri de fuziune a celor două pe termen scurt.

În comunicatul de presă scrie că nu există schimbări imediate pentru utilizatorii de Roundcube și Nextcloud, în afară de așteptarea unei integrări îmbunătățite și a unei dezvoltări accelerate începând pe termen scurt.

Poate că, odată cu această investiție sporită în Roundcube, unele dintre planurile inițiale stabilite cu ani în urmă cu Roundcube-Next, finanțat prin finanțare colectivă (crowdfunded), vor fi în cele din urmă realizate. Roundcube-Next a strâns mai multe de 100 de mii de dolari în finanțare în urmă cu câțiva ani, dar nu a reușit să livreze programul lor reînnoit.

Mai multe detalii despre acest anunț se poate citi pe blogul Nextcloud.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *