Fedora

Reporniri și opriri mai rapide în Fedora 38

Luna trecută, a fost depusă o propunere de modificare care urmărește să ducă la reporniri și închideri mai rapide ale Fedora Linux prin scurtarea intervalului de timp în care serviciile pot bloca procesul de închidere.

O versiune modificată a acestei propuneri de modificare a fost acum aprobată de Comitetul de inginerie și de conducere Fedora (Fedora Engineering and Steering Committee (FESCo)).

În acest moment, în Fedora există posibilitatea ca serviciile să blocheze procesul de închidere până la o perioadă de două minute pentru fiecare proces. Astfel, procesele de sistem care se comportă greșit pot întârzia în mod frustrant procesul de închidere/repornire.

Propunerea inițială de modificare dorea să scurteze această fereastră de două minute pentru serviciile de închidere la doar 15 secunde, deoarece acest timp ar trebui să fie suficient pentru ca un serviciu să se închidă.

La întâlnirea Comitetului de inginerie și de conducere Fedora de săptămâna aceasta s-a decis să se aprobe schimbarea, dar cu un cronomentru de 45 de secunde în loc de 15 secunde – dar cel puțin 45 de secunde este mult mai bine decât cele două minute actuale.

Principalul beneficiu al modificării este de a atenua un defect foarte enervant și jenant: utilizatorii noștri nu ar trebui să stea degeaba așteptând ca mașinile lor să se închidă. Această propunere încurajează utilizarea corectă a API-ului de închidere încorporat.

FESCo a considerat, de asemenea, că edițiile/spin-urile individuale ar trebui să poată, de asemenea, să înlocuiască această valoare dacă se dorește acest lucru.

Mai multe detalii despre modificarea aprobată pentru Fedora 38 prin intermediul acestui tichet.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *