Code Editor Raspberry Pi

Raspberry Pi lansează un editor de cod pentru tineri

Învățarea unui copi sau a unui adolescent să codeze îi poate oferi un sentiment de mândrie sau chiar îl poate îndrepta spre o carieră în tehnologie.

De aceea, Fundația Raspberry Pi lansează editorul de cod online în versiune beta. Este un instrument simplu și gratuit care permite să executați, să salvați și să exportați codul din navigator.

Acesta este bazat pe navigator și este o soluție ideală pentru copii care învață să scrie coduri la școală – Code Editor poate fi accesat de oriunde (chiar și de pe o tabletă cu hardware slab) și permite să aveții acces la munca dvs.

În timp, editorul de cod de la Raspberry Pi va avea, de asemean, suport pentru partajarea proiectelor și va permite colaborarea.

Desigur, obiectivul este destul de simplu. Raspberry Pi dorește să îi introducă pe tineri în programarea bazată pe text. Acest editor este conceput ca un „pas următor” după ce un copil sau un adolescent s-a jucat cu sisteme rudimentare de programe bazate pe blocuri, cum ar fi Scratch.

Python este limbajul de programare preferat de începători (în special de tineri), deoarece este cel mai intuitiv limbaj utilizat de profesioniști.

Din acest motiv, editorul de cod al Raspberry Pi utilizează Python (în special biblioteca standard și P5). Suportul pentru limbajele de dezvotlare web, inclusiv HTML, CSS și JavaScript, va sosi în viitorul apropiat.

Editorul de cod este în versiunea beta, deși este deja destul de robust. Pe lângă funcțiile de export și salvare, Code Editor are o funcție de completare automată care elimină unele presupuneri.

Acest mediu de codare conține, de asemenea, câteva tutoriale din cursul „Introduction to Python” de la Raspberry Pi, deși copiii vor avea în continuare nevoie de îndrumarea unui adult.

Dar, deoarece este un editor bazat pe navigator, se confruntă cu câteva limitări. De exemplu, nu puteți utiliza Code Editor pentru a controla hardware-ul extern.

Este posibil ca profesorii și părinții să dorească să îl folosească ca instrument suplimentar alături de editorii tradiționali – cum ar fi Thonny, care este gratuit și vine preinstalat pe hardware-ul Raspberry Pi.

Puteți testa astăzi editorul de cod online. Este complet gratuit, deși trebuie să vă faceți cont pentru a salva proiectele.

Pentru a reitera, acest instrument este în stadiul beta – va căpăta încet-încet noi caracteristici și tutoriale. Pe viitor Code Editor va fi și open source.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *