Proxmox

Proxmox 7.3 vine cu suport pentru programarea resurselor în cluster

Proxmox VE (Virtual Environment) este o platformă open source de gestionare a serverelor pentru virtualizarea întreprinderilor. Aceasta combină pe o singură platformă hipervizorul KVM, Linux Containers (LXC), stocarea definită prin programe și funcțiile de rețea.

Proxmox Server Solution GmBH a lansat recent versiune 7.3 a platformei sale de gestionare a virtualizării serverelor, Proxmox Virtual Environment, așa că haideți să vedem care sunt noutățile.

Puncte forte pentru Proxmox 7.3

Proxmox 7.3

Mediul virtual Proxmox 7.3 este bazat pe cea mai recentă versiune de Debian 11.5 (Bullseye) combinată cu cele mai importante tehnologii open source pentru medii virtuale și soluții de stocare. Acesta include LXC 5.0, QEMU 7.1, Ceph Quincy 17.2.5, Ceph Pacific 16.2.10 și ZFS 2.1.6.

Deși Proxmox 7.3 se bazează pe Debian 11.5, care, în mod implicit, este livrat cu nucleul Linux 5.10, acesta utilizează versiunile mai noi ale nucleului Linux 5.15 sau 5.19.

Această versiune a primit inițial suport pentru un programator de resurse de cluster (CRS). În plus, a integrat metoda TOPSIS, o analiză decizională multicriterială, pentru a identifica cel mai potrivit nod țintă relativ.

Acest lucru înseamnă că atunci când se utilizează noul mod de planificare „Static Load”, instrumentul TOPSIS utilizează proprietățile „total RAM” și „vCPU” ale resursei HA pentru a determina în ce nod din cluster trebuie să pornească resursa HA.

O altă caracteristică semnificativă a acestei versiuni este suportul pentru Ceph Quincy 17.2.5 în mod implicit și Ceph Pacific 16.2.10. În plus, utilizatorii pot alege versiunea Ceph preferată pe parcursul procesului de instalare.

Pentru cei neinițiați, Ceph este un sistem de stocare SDS (software-defined storage) pregătit pentru întreprinderi, conceput pentru a răspunde nevoilor de stocare a obiectelor, blocurilor și fișierelor atât în centrele de date mici, cât și în cele mari.

Ultima caracteristică nouă din Proxmox 7.3 pe care o vom aborda este posibilitatea de a adăuga etichete oaspeților virtuali. Cu alte cuvinte, administratorii pot acum să obțină o imagine de ansamblu și mai bună și să ușureze sarcinile administrative prin etichetarea oaspeților virtuali în interfața web, de exemplu, prin diferențierea între WM „de producție” și „de testare”.

Nu în ultimul rând, Proxmox 7.3 a inclus multe corecturi de defecte și îmbunătățiri în multe locuri. Pentru o listă completă a modificărilor, consultați notele de lansare.

Descărcați

Mediul de instalare Proxmox 7.3 este un sistem de operare complet. Acesta include tot ce aveți nevoie pentru a instala și rula Proxmox în doar câteva minute. ISO-ul conține un întreg set de caracteristici și este disponibil pentru descărcare de pe site-ul proiectului.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *