Proton by Valve

Proton 8.0-2 oferă corecturi pentru jocurile de pe Steam Play

Valve a actualizat noul Proton 8 care a fost lansat recent doar pentru Linux și Steam Deck, cu o mulțime de rezolvări ale problemelor.

Toate acestea sunt lucruri destul de obișnuite, o lansare punctuală pentru cea mai nouă versiune de Proton pentru rularea jocurilor de Windows.

Versiunea Proton 8.0-2 aduce remedieri pentru Baldur’s Gate 3, Dvinity Original Sin, Path of Exile, Trackmania, Elden Ring, Red Dead Redemption 2 și alte jocuri.

Se pare că, pe lângă câteva jocuri care necesită remedieri, aplicația EA Launcher s-a stricat din nou, ceea ce a necesitat intervenția lui Valve pentru a preveni ca o mulțime de jocuri să nu mai funcționeze.

Probleme rezolvate

Ce s-a schimbat în Proton 8.0-2, dintre care o mare parte este preluată din recenta actualizare a Proton Experimental:

  • A fost rezolvat problema cu Baldur’s Gate 3 care se bloca pe un ecran negru în modul Vulkan.
  • A fost remediat Divinity: Original Sin: Enhanced Edition și Divinity Original Sin II: Definitive Edition care se blocau la lansare..
  • A fost remediată blocarea jocului Path of Exile.
  • A fost remediată pierderea de memorie în Trackmania cu suprapunerea cu Ubisoft Connect.
  • S-a îmbunătățit compatibilitatea Elden Ring în comparație cu Proton 8.0-1. Încă poate fi delicat.
  • S-a rezolvat problema cu Red Dead Redemption 2 și alte jocuri care nu porneau după trecerea de la Proton Experimental la Proton Stabil.
  • A fost adăugată o soluție temporară pentru blocarea EA Launcher. Este posibil ca tastatura de pe ecran a Steam Deck să nu se afișeze automat în timpul utilizării acesteia.

Acesta va apărea ca o actualizare la în Steam Downloads.

Trebuie doar actualizat, așa cum se face cu orice altă aplicație/josc de pe Steam.

Cei care doresc sursa o pot abține de pe GitHub.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *