Proton by Valve

Proton 7.0-5 face ca multe jocuri să ruleze pe Linux și Steam Deck

Valve a lansat în mod oficial Proton 7.0-5, cea mai nouă versiune a versiunii Wine downstream care alimentează Steam Play pentru a vă bucura de nenumărate jocuri de Windows pe Linux, mai ales acum cu Steam Deck. Valve a introdus, de asemenea, „Proton Next” ca noul lor teren de testare pentru viitoare actualizări ale Proton.

Proton 7.0-5 a fost lansat oficial și face ca o serie de jocuri de Windows suplimentare să poată fi jucate pe Linux. Printre cele considerate acum fiind jucabile se numără Rift, Unravel 2, Re-Volt, Indiana Jones and the Emperor Tomb și multe altele.

Există, de asemenea, corecții care ajută jocuri precum Batman: Arkham City Game of the Year, Spider-Man Remastered, GTA V, Tekke 7 și altele.

Proton 7.0-5 actualizează, de asemenea, construcția DXVK integrată pentru Direct3D 9/10/11 și Vulkan. De asemenea, există acum suport video de rețea pentru VRChat.

Lista completă a modificărilor aduse cu Proton 7.0-5 poate fi găsită pe GitHub. Modificările în general sunt similare cu cele din RC 7.0-5 de luna trecută.

Pierre-Loup Griffais de la Valve a mai spus peste noapte că „Proton Next” este noua lor versiune de Proton care va fi folosită ori de câte ori o nouă actualizare majoră stabilă a Proton va fi disponibilă pentru testare.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *