Wayland

Protocolul Wayland este pregătit pentru scalarea facțională

După mai multe luni de muncă, protocolul wp-fractional-scale-v1 pentru Wayland va fi iminent îmbinat pentru a suporta scalarea fracțională.

Protocolul wp-fractional-scale-v1 permite clienților să comunice scalarea fracțională a suprafețelor cu compozitorul. Împreună cu protocolul wp_viewport poate fi utilizat pentru a oferi o implementare frumoasă a scalării fracționale, în loc să fie nevoie de o scalare bazată pe numere întregi.

Există deja coduri în așteptare pentru wlroots / Sway, GNOME Mutter și KDE pentru susținerea acestui protocol de scalare fracțională. Există, de asemenea, exemple de implementări de client în așteptare pentru Qt, Winit bazat pe Rust și altele.

După o cantitate imensă de muncă depusă de mai multe părți, managerul de lansare Simon Ser a renunțat la etichetele „[acknowledgements]”, „needs review” și „needs implementations” pentru acest protocol și a comentat că toate cerințele sunt acum îndeplinite și intenționează să îl îmbine în zilele următoare.

Wayland Fractional Scale

Detalii prin intermediul acestei cereri de fuziune și, în special, există textul protocolului pentru fractional-scale-v1 pentru cei care se întreabă cum este prezentat.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *