Trojan iOS

Primul troian pentru iOS descoperit

Unul dintre motivele pentru care mulți oameni aleg unul dintre cele mai bune telefoane iPhone în locul celor cu Android este securitatea.

Cu toate acestea, acest lucru s-ar putea schimba, deoarece primul troian bancar conceput pentru a viza utilizatorii de iPhone a fost descoperit în libertate.

Potrivit unui raport al Group-IB, troianul Android GoldDigger a fost modificat cu noi capabilități care îi permit acestui malware să golească mai ușor conturile bancare ale victimelor.

Descoperit pentru prima dată în octombrie anul trecut, noua variantă a troianului a fost denumit GoldPickaxe, cu versiuni speciale concepute atât pentru Android, cât și pentru iOS.

Odată instalat fie pe un iPhone, fie pe un Android, GoldPickaxe poate colecta date de recunoaștere facială, documente de identitate și mesaje text interceptate, toate acestea pentru a facilita sustragerea de fonduri din aplicatiile bancare și alte aplicații financiare.

Pentru a înrăutăți situația, aceste date biometrice sunt apoi folosite pentru a crea deepfake cu ajutorul AI-lui pentru a se da drept victime și a le accesa conturile bancare.

Merită menționat faptul că, în acest moment, troianul GoldPickaxe este folosit doar pentru a viza victime din Vietnam și Thailanda.

Cu toate acestea, la fel ca în cazul altor campanii malware, dacă acest troian se dovedește a fi un succes, infractorii cibernetici din spatele troianului și-ar putea extinde operațiunile pentru a viza atât utilizatorii de iPhone, cât și pe cei de Android din toată lumea.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *