ProSonos Studio One

PreSonos Studio One 6.5 include suport pentru Wayland

La sfârșitul lunii septembrie, PreSonos Audio Electronics a anunțat Studio One 6.5, cea mai recentă versiune a programului de producție muzicală premium Studio One – stație de lucru audio digitală (DAW).

În timp ce de ani de zile GNU/Linux a avut opțiuni precum Ardour, Stargate, REAPER și Zrythm, pentru prima dată Studio One a beneficiat de suport nativ pentru GNU/Linux.

Studio One 6.5 lansează versiuni native pentru GNU/Linux care sunt testate pentru utilizarea pe Ubuntu. Ubuntu 23.04 este în prezent cerința minimă pentru GNU/Linux, iar suportul în prezent este considerat ca fiind beta.

Pe pagina de asistență pentru GNU/Linux se menționează diverse caracteristici lipsă din versiunile actuale, inclusiv lipsa suportului video, a suportului pentru inscripționarea CD-urilor, a suportului pentru fișiere REX, a suportului Thunderbold pentru hardware-ul PreSonos, a imprimării partiturilor și multe altele.

Foarte interesant cu Studio One pe GNU/Linux este faptul că este o aplicație nativă Wayland fără suport pentru X11. Pe pagina de asistență se menționează:

Studio One este o aplicație Wayland și nu va rula într-o sesiune X11. Wayland este un protocol de server de afișare, succesor al X Window System. Ubuntu utilizează Wayland în mod implicit, dar, în funcție de aroma Ubuntu pe care ați ales-o sau de configurația dumneavoastră, este posibil să rulați în prezent o sesiune X11.

În plus fața de Wayland, Studio One pe GNU/Linux depinde, de asemean, și de Vulkan.

Actualizarea lui Studio One 6.5 mai integrează un flux de lucru pentru producția audio spațială, integrarea nativă a Dolby Atmos, suport pentru monitorizarea cu căști de tip Binaural Dolby Atmos, suport pentru formatul de schimb de fișiere open source DAWproject și multe alele.

Mai multe informații despre actualizarea programului de producție muzicală Studio One 6.5 DAW puteți afla de pe sit-ul oficial, PresSonos.com.

Licența pentru Studio One 6 Profesional începe de la 399 de dolari sau 99 de dolari pentru Studio One 6 Artist Edtion.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *