PipeWire

PipeWire 0.3.71 a fost lansat cu îmbunătățiri

PipeWire 0.3.71 a fost lansat ca cea mai nouă actualizare a acestei soluții open source utilizată pe scară largă pentru gestionarea fluxurilor audio și video în Linux.

PipeWire servește ca înlocuitor eficient pentru PulseAudio și JACK pentru necesitățile audio de pe calculatorul cu Linux.

PipeWire 0.3.71 aduce multe îmbunătățiri ale performanței și diverse îmbunătățiri ale eficienței, continuând lucrul la dispozitivele BAP și a fost adăugată o nouă punte pentru JACK D-BUS cu latență zero.

În notele de lansare se explică noua punte JACK D-BUS pentru PipeWire:

A fost adăugată o nouă punte jackdbus cu latență zero. Aceasta funcționează similar cu ceea ce oferă PulseAudio și creează un sumar/sursă atunci când jackdbus este pornit. Cu toate acestea, este mult mai eficient și rulează întregul grafic PipeWire ca un client JACK sincronizat, fără latență adăugată.

Printre activitățile legate de performanță se numără:

  • activarea mai eficientă a nodurilor la distanță.
  • mai puține evenimente FD sunt necesare pentru clienți.
  • mai puține cereri de returnare a solicitărilor în căile critice de performanță.
  • o funcție de interogare optimizată.
  • și multe altele.

Descărcări și mai multe detalii despre lansarea PipeWire 0.3.71 prin intermediul GitLab al FreeDesktop.org.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *