Sari la conținut

OpenZFS are o optimizare frumoasă a performanței

Pentru a începe noul an, în OpenZFS a fost introdusă o solicitare foarte bună de modificare a caracteristicilor, care poate oferi o îmbunătățire a performanțelor acestei implementări open source a sistemului de fișiere ZFS.

Alexander Motin de la iXsystems a văzut cum munca sa de prefetch fără cache a ajuns în OpenZFS. Alexander Motin a rezuma în solicitarea de tip pull request, care acum a fuzionat.

Această modificare oferă ARC cunoștințele despre tampoanele neaccesibile. Aceasta este transmisă la arc_read() și arc_write() și este stocată în antetul ARC. Atunci când remove_reference() elimină utlima referință din antetul ARC, aceasta poate fie să o distrugă imediat, fie, dacă este marcată ca fiind prefetech, să o pun în noua stare arc_uncached. Această stare este scanată la fiecare secundă, căutând tampoane vechi care nu au fost citite la cerere (caz în care acestea sunt ecavuate imediat).

Cu combinația dintre prefetch activat și evitatea copierii în memoria, această modificare îmbunătățește viteza de citire secvențială cu un singur fir de exacuție dintr-un pool NVMe extins de la 2049 la 3932 MiB/s. În timpul scrierii, profilerul arată o reducere de 22% a ciclurilor CPU nealterate la aceeași viteză de 3653 MiB/s.

Brian Behlendorf, dezvoltatorul OpenZFS, a împărtășit câteva rezultate ale unor teste de referință care prezintă această modificare, iar performanțele arată, de asemenea, foarte bine.

OpenZFS Performance

Un mod frumos de a începe 2023 pentru OpenZFS. Mai multe detalii puteți afla prin intermediul acestui pull.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *