openSUSE

openSUSE Tumbleweed adaugă suport pentru systemd-boot

Pentru cei care folosesc distribuția Linux cu lansare continuă Tumbleweed, a fost introdus un suport experimental pentru pornirea acesteia folosind systemd-boot.

Suportul experimental a apărut în Tumbleweed pentru a permite integrarea cu systemd-boot. Cea mai recentă actualizare a yast2-bootloader împreună cu pachetul yast2-installation conțin suport experimental pentru systemd-boot.

Acest suport pentru systemd-boot poate fi activat cu ajutorul indicatorului „enable_systemd_boot” pentru YaST.

În prezent, acest suport pentru systemd-boot în openSUSE este disponibil pe arhitectura x86_64.

La începutul acestei luni a avut loc o prezentare la conferința All Systems Go de la Berlin privind provocările integrării lui openSUSE în jurul systemd-boot.

Mai multe detalii despre această integrare inițială a systemd-boot pentru Tumbleweed pot fi găsite prin intermediul actualizării openSUSE, care prezintă și alte actualizări recente de pachete pentru această populară distribuție Linux cu lansare continuă.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *