OpenIndiana

OpenIndiana Hipster 2022.10 a fost lansat cu actualizări

Nu există prea mult interes pentru Solaris în aceste zile, iar comunitatea open source (Open)Solaris este o mică parte din trecutu său. Dar OpenIndiana Hipster continuă să avanseze, deoarece sistemul de operare s-a bifurcat din OpenSolaris și acum servește ca o distribuție derivată din baza de cod Illumos.

OpenIndiana Hipster 2022.10 a fost lansat în acest weekend cu o varietate de actualizări de pachete pentru această platformă bazată pe Solaris.

Această actualizare de rutină pentru OpenIndiana aduce microcoduri actualizate pentru procesoarele Intel și AMD, îmbunătățiri ale hipervizorului Bhyve, suport inițial pentru montarea mediilor de instalare prin NFS, drivere-le proprietare Nvidia actualizate, MATE 1.26 pentru mediul de lucru implicit și o multitudine de actualizări de pachete.

Printre numeroasele actualizări de pachete din OpenIndiana Hipster 2022.10 se numără LibreOffice 7.2.7, Firefox și Thunderbird în cele mai noi versiuni ESR, Perl 5.36, GCC 10 și introducerea GCC 11 ca opțiune, iar LLVM Clang 13 este, de asemenea, disponibil ca o altă opțiune cu această actualizare OpenIndiana.

Descărcări și mai multe informații despre versiunea prin intermediul openindiana.org.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *