ONLYOFFICE 7.4

ONLYOFFICE adaugă suport pentru ChatGPT

În cea mai recentă actualizare a ONLYOFFICE, o suită de productivitate open source pentru Linux, macOS și Windows, sunt incluse câteva îmbunătățiri.

ONLYOFFICE 7.4 prezintă o serie de modificări în toate cele trei componente de bază, inclusiv posibilitatea de a desena pe slide-uri de prezentare, documente de text, formulare și foi de calcul.

ONLYOFFICE Draw

Pentru a face acest lucru, selectați fila nou adăugată, Draw, și dacă aveți abilități, selectați un stilou și o culoare – apoi începeți să desenați sau să mâzgăliți.

ONLYOFFICE Draw

Puteți selecta desenul și îl puteți muta/manipula pe fiecare linie în parte – adică, de fiecare dată când eliberați mouse-ul în timpul desenării, se creează o „nouă linie”.

Textul rămâne editabil/selectabil chiar și atunci când este desenat. Ar putea fi un lucru util pentru a lua notițe, a evidenția și pentru diagramele ocazionale.

ChatGPT în ONLYOFFICE

De asemenea, remarcabilă este adăugarea unui manager de plugin-uri – această caracteristică era deja disponibilă în versiune bazată pe cloud.

Acest asistent facilitează instalarea și integrarea altor servicii, funcții și capabilități cu plugin-uri pentru servicii precum ChatGPT, Zoom și Zotero.

ONLYOFFICE ChatGPT Plugin

Puteți alege să utilizați ChatGPT în interiorul documentelor dumneavoastră. Trebuie să introduceți o cheie API pentru ca acest lucru să funcționeze – conturile ChatGPT gratuite primesc 1 lună de acces gratuit la API.

Faceți clic dreapta într-un document/câmp de text și selectați opțiunea ChatGPT pentru a genera text dintr-o solicitare sau întrebare.

De asemenea, puteți selecta un text, dați clic dreapta și alegeți o acțiune precum „rezumat”, „analiza de cuvinte” etc.

Use ChatGPT in ONLYOFFICE

Alte îmbunătățiri

Alte îmbunătățiri includ formulele SEQUENCE, XMATCH, EXPAND, FILTER, ARRAYTOTEXT și SORT în foile de calcul; suport pentru inserarea de diagrame radar în documente și posibilitatea de a salva documentele text și foile de calcul ca imagini PNG și JPG.

De asemenea, este posibil să combinați documente – adică să unificați două versiuni ale unui document într-una singură; să salvați obiecte (de exemplu: forme, diagrame, Text Art, casete de text, desenele dvs. etc.) ca imagini PNG și să folosiți noile setări de listă în documente.

ONLYOFFICE 7.4 are o serie de noi setări de tipărire care vă permite să stabiliți numărul necesar de copii aunci când imprimați serii; să imprimați paginile pe amblele fețe și să folosiți imprimare în PDF atunci când lucrați cu foi de calcul.

Descărcare

Dacă toate acestea vi se par utile, puteți descărca ONLYOFFICE de pe site-ul oficial.

Pachetul ONLYOFFICE se găsește în formatele .DEB, .RPM, AppImage, Flatpack și Snap – dar se găsește și în depozitele majorității distirbuțiilor Linux.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *