Pop!_OS

Noua actualizare Pop!_OS face calculatoarele să fie mai rapide

Pop!_OS activează acum suportul zram în mod implicit – și pentru ai cita pe System76:

zram comprimă în mod activ memoria în fundal, mărind cantitatea de memorie liberă de care dispune sistemul dumneavoastră. Acest lucru duce la creșterea FPS-urilor în jocuri sau la simulări și rulări mai rapide ale compilatorului

În loc să mute datele utilizate rar pe o partiție swap separată pe disc (ceea ce este lent), zram comprimă datele și le păstrează în memoria RAM (ceea ce este mai rapid). Pe sistemele cu o cantitate mai mică de memorie RAM disponibilă, zram permite utilizarea unei cantități mai mari de memorie disponibilă pentru rularea aplicațiilor și a jocurilor.

Totuși, nu doar cei care folosesc sisteme cu specificații mai mici vor observa îmbunătățiri.

Dezvoltatorii de la System76 spun că au modificat setările implicite pentru a se asigura că toată lumea, chiar și cei care folosesc sisteme de invidiat cu cantități uriașe de memorie, vor avea parte de beneficii sau, în cel mai rău caz, nu vor avea nici un impact negativ.

Și acesta este un lucru important de reținut.

În unele situații, zram poate scădea performanța, deși gradul variază și este rareori sesizabil în afara jocurilor (unii se plâng de rate de cadre mai mici sau de creșterea latenței).

Dar System76 nu se așteaptă ca acest lucru să se întâmplă în cazul implementării lor.

Acest lucru trebui să aducă un plus de energie în deja performantul Pop!_OS. Mi-ar plăcea să aud câteva experiențe de primă mână de la cei care au instalat actualizarea pop-default-settings-zram, așa că împărtășiți detalii în zona de comentarii de mai jos.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *