Fedora 40

Noi caracteristici aprobate pentru Fedora 40

Săptămâna aceasta, Fedora Engineering and Steering Committee (FESCo) a aprobat câteva caracteristici noi care vor apărea în Fedora 40 în luna aprilie.

Fedora 40 continua să arate destul de interesant cu noile sale caracteristici și îmbunătățiri. Un nou lot de modificări a fost aprobat în această săptămână de către FESCo. Cele mai recente aprobări includ:

  • Lanțul de instrumente (Toolchain) actualizat a fost aprobat. Acesta include GCC 14 ca viitoare versiune a colecției de compilatoare GNU.
  • OpenJDK Java 21 va fi utiliza ca JDK implicit. OpenJDK 21 va înlocuit OpenJDK 17, JDK 8 și JDK 11 vor rămâne disponibile în Fedora.
  • Noile imagini de instalare prin rețea pentru Fedora Server și Fedora Everything nu vor mai avea dimensiune de 700 MB.

Rezultatele ședinței din această săptămână pentru FESCo pot fi găsite pe lista de discuții.

Separat, există un conflict în curs de desfășurare cu privire la suportul pentru x11 pentru Fedora 40 KDE. În cadrul KDE Plasma 6.0 în Fedora 40, suportul pentru KDE X11 va fi abandonat.

Totuși, din exteriorul echipei KDE SIG au fost publicate noi cereri de revizuire pentru reintroducerea pachetelor kwin-x11 și plasma-workspace-x11. A fost depusă o cerere de încetare a procedurii la FESCo cu privire la încercarea de reintroducere a suportului pentru KDE X11.

Ceea ce propune echipa KDE SIG este ca suportul pentru KDE Plasma X11 să fie limitat la un depozit COPR care să menținut pe baza unei optiuni „best-effort” pentru cei nu care doresc să folosească KDE Plasma Wayland.

FESCo trebuie să ia încă o decizie în această chestiune pentru KDE X11.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *