Nextcloud vin cu un update masiv care include Inteligenta Artificiala – numit Hub 4

În urmă cu 6 ani, Nextcloud era doar o soluție de sincronizare și partajare a fișierelor similară cu Dropbox.

Astăzi, este o platformă de colaborare pentru conținut, care oferă o platformă completă de productivitate online, cu funcții integrate de la Talk, Office, Groupware și sute de aplicații.

În fiecare zi, milioane de useri aleg să fie platforma lor de colaborare pentru conținut și, în fiecare an, ne ofera lansări de produse care ne vor face mai productivi.

Astăzi, avem un update major cu Hub 4 – prima platformă de colaborare la nivel local care integrează funcții inteligente în aplicațiile sale.

“Nextcloud Hub 4 is the first collaboration platform to integrate intelligent features comprehensively across its applications, while addressing the privacy and control challenges that come with AI technologies.”

Frank Karlitschek, CEO and Founder of Nextcloud

Lansarea Nextcloud Hub 4 vine într-un moment interesant, recenta descoperire a tehnologiei ChatGPT și AI fiind în epicentrul știrilor de masă și al interesului consumatorilor.

Acum, mai mult ca niciodată, companiile trebuie să învețe cum să folosească modul în care lucrează cu tehnologiile AI pentru a-și crește productivitatea și colaborarea.

În același timp, suntem cu toții prea conștienți de numeroasele eșecuri ale AI. Fie că este vorba de discriminare, confidențialitate, amprenta ecologică sau generarea de pur și simplu prostii, provocările sunt numeroase.

Societatea noastră abia începe să înțeleagă potențialul, impactul și limitările AI în lumea muncii, cu toate acestea, în timp ce digerăm această tehnologie puternică, asa ca s-a ales să o îmbrățișăm și să facem un pas înainte, luând în același timp obligațiile noastre etice față

Integrarea AI în platforma de colaborare Nextcloud va transforma modul în care gândiți, lucrați și colaborați cu ceilalți.

Asta nu e tot

Dar există mult, mult mai mult. In Hub4 vom avea aplicații beta pentru Talk pe desktop și Virtual Files pe Mac OS, sălile de înregistrare și breakout în Talk, atașamente de fișiere în Calendar, versiunea avansată în Files, noua aplicație Tables, se va aduce aplicația Notes în Nextcloud, facem Deck mai colaborativ – lista este lungă.

Cel mai bun mod de a introduce noile funcții inteligente este prin intermediul Smart Picker – o caracteristică între aplicații care le permite utilizatorilor să folosească AI (și multe altele) în fluxul lor zilnic de lucru.

Pentru prima dată, utilizatorii au posibilitatea de a lucra cu AI într-un mod personal și colaborativ.

Pur și simplu introduceți o bară oblică „slash” (/) pentru a activa Smart Picker în Nextcloud Talk
Note: Pentru a activa, trebuie să faceți upgrade la Hub 4 (Versiunea 26) și să instalați aplicațiile de integrare.

Cu Smart Picker, poți să vorbești cu, să creezi și să lucrezi mai rapid datorită inteligenței artificiale.

Uneori, este mai ușor să spui ceva cu voce tare. Cu funcția de conversie a vorbirii în text a Nextcloud care utilizează Whisper via Replicate, puteți formula text prin voce. Folosiți cuvintele rostite pentru a trimite un mesaj într-un chat Nextcloud Talk, într-un e-mail și prin multe alte aplicații.

Da, dupa cum vedem, din ce in ce mai mult AI-ul ne invadeaza viata si s-ar putea ca in curand sa fim martori la AI Takeover sau poate nu, nu vom sti cel putin momentan. Voi ce parere aveti despre noul update?!

Alexandru Bratu

Pe 'net din 1997; online din 2001. Co-Fondator la proiectul PHP-Fusion Romania, utilizator linux din 2007, pe vremea aceea trebuia sa depanezi tu, nu gaseai tutoriale ca acum :) Mi-a prins bine acest lucru deoarece asa am invatat sa folosesc toate sistemele de operare si depanandu-le singur...

View all posts by Alexandru Bratu →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *