MPV Player

MPV Player 0.35.1 lansat cu mici defecte rezolvate

MPV Player 0.35.1 a fost lansat în acest weekend, fiind cea mai recentă actualizare a acestui player media open source dezvoltat ca o bifurcație din MPlayer / mplayer2.

În noiembrie a fost lansată versiunea MPV 0.35, cu un nou back-end pentru PipeWire, suport pentru Wayland DMA-BUF și alte caracteristici. MPV 0.35.1 se referă în principal la remedierea unor defecte din acea versiunea anterioară.

În această versiunea, redimensionarea și mutarea au un răspuns tactil mult mai bun decât versiunea anterioară în Wayland.

Acest lucru înseamnă că atunci când utilizatorul atinge și trage în raza marginii tactile, evenimentele de redimensionare vor avea loc, iar atunci când utilizatorul atinge și trage în altă parte a ferestrei, evenimentele de deplasare vor avea loc fără nici o problemă.

Noua versiune aduce, de asemenea, defecte rezolvate la sistemul de compilare Meson, îmbunătățiri ale căii de cod vo_gpu_next, rezolvarea diverselor pierderi de memorie, rezolvarea unei probleme X11 cu feedback-ul de sincronizare a extensiei PRESENT și alte defecte corectate.

Câteva dintre modificările pe care le puteți găsi în această versiune:

  • lcms: s-a corectat blocarea cu opțiuni legate de lcms2, dacă lcms este dezactivat.
  • meson: s-a corectat detectarea stdatomic pe BSD.
  • osc: nu se mai trimite spam la fiecare randare a legăturilor windows-controls.
  • vd_lavc: adaugă opțiunea „auto” pentru vd-lavc-dr.
  • vulkan: s-a rezolvat defectul de compilare pentru compilările pe 32 bit cu clang.
  • X11: s-a eliminat PresentNotifyMSC din egl/glx/vulkan pentru a remedia sincronizarea xpresent.

Pentru mai multe detalii și pentru a descărca nou versiune, accesați pagina de GitHub.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *