Mozilla Firefox

Mozilla Firefox 108 este acum disponibil pentru descărcare

Mozilla Firefox 108 este ultima versiune planificată pentru acest an. Aceasta prezintă un mic set de îmbunătățiri modeste, menite să îmbunătățească ușurința de utilizare, securitatea și stabilitatea navigatorului atunci când este utilizat.

Noua caracteristică „principală” este suportul API WebMIDI. Aceasta permite ca Firefox (mai exact, lucrurile care rulează în Firefox) să se conecteze și să interacționeze cu dispozitivele MIDI (Musical Instrument Digital Interface) conectate la un calculator.

Nu toate dispozitivele MIDI sunt instrumente muzicale, așa că această caracteristică are și aplicații non-melodioase.

De asemenea, Firefox 108 gestionează mai bine caracterele non-ASCII la salvarea și imprimarea formularelor PDF; apasă combinația de taste Shift + ESC pentru a deschide Process Manager (un utilitar excelent pentru a vedea ce file utilizează cele mai multe resurse); și oferă suport pentru bucla video fără întreruperi pe site-urile care o acceptă.

Mozilla Firefox 108

Navigatorul poate gestiona în mod corespunzător imaginile care utilizează profiluri ICCv4 și activează în mod implicit hărțile de import pentru a permite paginilor web să „controleze comportamentul importurilor JavaScript”.

În ceea ce privește Linux, există corecturi de defecte și îmbunătățiri de utilizare, inclusiv o refactorizare a blocului de driver WebRender pentru a utiliza o politică „allow by default”.

Acest lucru poate permite WebRender pe mai multe dispozitive Linux decât până acum. Deoarece există un potențial de probleme, Mozilla intenționează să înceapă să blocheze dispozitivele „rele” cunoscute, mai degrabă decât să le permită pe cele „bune”.

Mozilla Firefox 108 este un program gratuit, cu sursă deschisă. Puteți descărcaa versiunea de pe FTP-ul Mozilla pentru toate platformele acceptate chiar acum sau puteți aștepta ca actualizarea să fie lansată prin intermediul canalului de lansare preferat începând de marți, 13 decembrie.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *