CBL-Mariner

Microsoft publică prima actualizare a distribuției CBL-Mariner din 2024

Distribuția Linux internă a Microsoft, CBL-Mariner, care este utilizată în diverse scopuri, de la Azure la WSL, a cunoscut prima versiune din 2024.

În timp ce distribuția a lansat uneori până la câteva versiuni noi pe lună, nu a mai existat o nouă versiune de la sfârșitul lunii noiembrie, având în vedere sărbătorile.

La o lună și jumătate de la actualizarea anterioară, CBL-Mariner 2.0.20240112 este o actualizare mare, cu mai multe actualizări de pachete și alte modificări aduse acestei platforme Linux orientată spre server/cloud/edge.

Noua actualizare CBL-Mariner 2.0 are suport inițial pentru fișierele Mariner OS Modifier (EMU), un nou meta pachet pentru containerele Kata, suport pentru formatul de imagine SquashFS, diverse remedieri de securitate, îmbunătățiri la CBL-Mariner Image Customizer și o varietate de actualizări de rutina ale pachetelor.

De asemenea, o serie de pachete Perl și Ruby, printre altele, au fost transferate din depozitul „extins” în CBL-Mariner core.

Cei interesați de distribuția Microsoft CBL-Mariner pot afla mai multe despre noua versiune prin intermediul GitHub.

Microsoft a început, de asemenea, să organizeze apeluri bilunare ale comunității pe Teams pentru a discuta despre noi utilizări ale distribuției Linux, pentru a discuta despre noi caracteristici, pentru a asculta părerile, etc.

Cei interesați de aceste apeluri publice ale comunității pe Microsoft Teams pot găsi aceste detalii aici, următoarea întâlnire a comunității urmând să aibă loc pe 25 ianuarie.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *