Mozilla Firefox with Microsoft Bing

Microsoft Bing ar putea ajunge în Firefox

În urmă cu aproape doi ani, în septembrie 2021, Mozilla a anunțat că testează Microsoft Bing ca motor de căutare implicit pe navigatorul Firefox.

Acest lucru făcea parte din anunțul din luna respectivă al studiului SUMO (SUpport MOzilla). Acum, un nou raport sugerează că și Microsoft are în vedere un eventual contract cu Mozilla în încercarea de a înlocui Google ca motor de căutare implicit.

Raportul vine prin intermediul publicației The Information, care suține că înalții directori ai Microsoft sunt interesați de un acord cu Mozilla în acest an, deoarece contractul cu Google urmează să fie reînoit până la sfârșitul anului.

Este corect să presupunem că Microsoft încearcă probabil să câștige ceva teren și să reducă din decalajul în ceea ce privește cota de piață față de Google.

Cele mai recente date de la Statcounter sugerează că cota de piață a lui Bing a fost în mare parte constantă. Cele mai recente cifre indică faptul că Bing deține 2.79%,cu mult în urma lui Google, care deține 93,63%.

Între timp, Statista sugerează că Bing a scăzut de fapt în octombrie anul trecut, când a atins un nivel maxim de 9.92% din piață. Cel mai recent raport din martie plasează Bing la 8.32%.

Cu toate acestea, există totuși un aspect pozitiv, deoarece Bing a crescut ușor cota sa față de luna trecută.

Poate că Microsoft speră să profite de zvonurile din jurul modulelor de chat cu inteligență artificială.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *