Sudo for Windows

Microsoft aduce sudo pe Windows

Au existat rapoarte recente conform cărora Microsoft aduce sudo în Windows, așa cum a fost descoperit în recentele previzualizări ale Windows 11 Insider.

Acest lucru a fost confirmat pe scurt de către Microsoft într-o postare de pe blog, precum și faptul ca este open source.

La fel ca și în cazul Linux și al altor platforme, Sudo pentru Windows este utilizat pentru a rula comenzi de nivel înalt dintr-o sesiune de consolă fără acces de administrator.

Cu cele mai recente versiuni de Windows 11 Insider Preview builds, „Sudo for Windows” poate fi activat prin intermediul Windows Setting cu opțiunea „Enable sudo”. Sau, dintr-o sesiune de consolă cu acces de administrator, poate fi activată inițial prin „sudo config –enable”.

Odată activat, Sudo pe Windows se comportă similar cu Linux și alte platforme.

Anuntul Sudo for Windows a apărut pe blogul Microsoft Command Line. Ei spun că vor continua să îmbuătățească sudo pentru Windows în următoarele luni.

În articol se menționează că Sudo pentru Windows va fi open source prin intermediul microsoft/sudo de pe GitHub.

Este destul de ciudat să vezi că Microsoft adoptă sudo pe Windows, dar nu este o știre prea uimitoare după SSH pentru Windows, suport nativ pentru GZ și alte caracteristici asemănătoare cu Linux care au fost acceptate de Windows 11 de-a lungul timpului – ca să nu mai vorbit de WSL.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *