Format drive Windows 11

Microsoft a uitat să actualizeze o funcție timp de 30 de ani

Într-o dimineață de joi, în urma cu aproape 30 de ani, la sediul Microsoft din Redmond, un dezvoltator de programe a verificat un cod pentru o casetă de dialog la care lucra.

Caseta trebuia să fie doar temporară, așa că nu și-a făcut griji că era foarte simplă. Numai că nimeni nu a apucat să o schimbe – și este la fel și astăzi în Windows 11.

Dave Plummer, un dezvoltator de la Microsoft, a povestit într-o postare pe X cum a fost creată caseta de dialog Format drive în urmă cu atâția ani.

Am portat miliarde de linii de cod din interfața de utilizare Windows 95 pe NT, iar Format a fost una dintre acele zone în care Windows NT era suficient de diferit de Windows 95 încât a trebui să creăm o interfață personalizată.

Am scos o bucată de hârtie și am scris toate opțiunile și alegerile pe care le puteai face în ceea ce privește formatarea unui disc, cum ar fi sistemul de fișiere, eticheta, dimensiunea clusterului, compresia, criptarea și așa mai departe.

a spus Dave Plummer

Dave Plummer a creat apoi o interfață de utilizator de bază pe care a adăugat-o la baza de coduri Windows NT ca soluție temporară „până la sosirea unei interfețe de utilizator elegante”.

Acea îmbunătățire a interfeței de utilizare nu a veni niciodată și, aproape 30 de ani mai târziu, soluția temporară a lui Plummer este încă utilizată în Windows 11.

Dacă vă întrebați de ce dimensiunea de formatare a unui volum FAT în Windows este limitată la doar 32 GB, este posibil ca acest lucru să se datoreze în parte și lui Plummer.

A trebuit să decid, de asemenea, cât de mult „cluster slack” ar fi prea mult, iar acest lucru a dus la limitarea dimensiunii de formatare a unui volum FAT la 32 GB.

Această limita a fost, de asemenea, o alegere arbitrară în acea dimineață, și una care a rămas cu noi ca efect secundar permanent.

recunoaște Plummer

FAT suportă de fapt volume de până la 2 TB, dar va trebui să folositi un instrument terț în Windows pentru a crea acest volum, chiar dacă sistemul de operare al Microsoft citește corect aceste unitați FAT mai mari.

În ciuda mai multor revizuiri ale interfeței de utilizare a Windows, Microsoft nu s-a atins de caseta de dialog Format de la introducerea sa în Windows NT, cu mulți ani în urmă.

Mai există încă o cantitate destul de mare de alte interfețe vechi ale Windows pe care le puteți scoate la suprafață în cele mai recente versiuni ale Windows, dar presupun ca acest Format este un caz simplu de „dacă nu este stricat, nu-l reparați”.

ThinkRoot99

Numele meu este Cristian Moldovan și sunt utilizator de Linux de peste 10 ani.Am făcut parte din mai multe echipe open source din România: Fundația Ceata, Linux Mint România, Rogentos Linux Group. Între 2014 și 2018 am fost propietarul și editorul site-ului de știri despre linux, gnulinux.ro și actual proprietar al rootlinux.ro

View all posts by ThinkRoot99 →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *